Eten in het paradijs: Wat eet je in de beste hotels van de Malediven?

Wanneer het weer wat tegenzit, en dat gebeurt best wel eens in ons natte landje, is wegdromen naar warmere oorden absoluut toegestaan. Meer zelfs, bij njam! helpen we je daarbij graag een handje. Dat doen we via onze inspirerende programma’s op televisie, maar ook via de artikels op onze njam!-blog. In het artikel vandaag reizen we naar een van de meest paradijselijke bestemmingen ter wereld: de Malediven. Deze eilandengroep bestaat uit maar liefst 1190 koraaleilanden en is gelegen in de Indische Oceaan onder India. Het is een bestemming waar alles mogelijk is en je van de ene verbazing in de andere valt. Ook wat betreft het eten. Vandaag lichten we daarom 4 resorts uit waar je uniek en fantastisch lekker kan eten. 

Sushi en Kombucha bij Amilla Maldives

Het team van Amilla noemt hun resort “het eiland van verrassingen”. En dat mag je best letterlijk nemen. Want waar anders vind je villa’s die op hoge palen tussen de boomtoppen zweven, een fitness centrum verborgen in de jungle, een paddenstoelhut, en “Cluckingham Palace” - een eigen kippenresort op het eiland? 

Maar we zijn hier om te eten, en dat kan in maar liefst 10 verschillende restaurants en bars. Indien je overal wilt gaan proeven, raden we je aan om te kiezen voor het DAI-plan (Dine Around Inclusive). Daarmee kan je wanneer je wilt in elk restaurant gaan eten en zijn ook honderden cocktails, mocktails, kombuchas, de minibar en meer dan 50 wijnen - zelfs champagne - inbegrepen. Honger of dorst zal je met dit maaltijdplan dus absoluut niet hebben! 

Dan blijft enkel nog de vraag wat je hier zeker moet geproefd hebben. Want de lijst is zo uitgebreid, dat alles proeven moeilijk zal worden. De huisgemaakte kombuchas zijn sowieso een must en die kan je zelfs bij het ontbijt proeven. Voor de lunch zijn de in de houtoven gebakken pizza’s bij “Joe’s Pizza” zeker een aanrader. Maar ook de Sri Lankaanse Krab met chili, kokosnoot en pandanblad bij “The Emperor Beach Club” is verslavend lekker. ’s Avonds kan je dan weer verfijnd Japans dineren bij “Feeling Koi”. Van sashimi tot de bekende “Black Cod”: hier eet je Japans van topkwaliteit in een fantastische setting over het water. 

“Welzijnseten” bij JOALI BEING

JOALI BEING is een uniek luxeresort dat de deuren opende in 2022. Welzijn en wellness staan er centraal en daar gaat het resort zeer ver in. Niet alleen vind je er sommige van 's werelds beste “well-being & wellness” faciliteiten en behandelingen, ook de villa’s staan in het teken van je goed voelen. Daarvoor werden enkel zachte, rustgevende kleuren gebruikt en zo weinig mogelijk rechte of scherpe hoeken. Je vindt in de uitzonderlijk luxueuze villa’s ook meditatieve muziekinstrumenten en gezelschapsspellen gericht op welzijn.

Ook in het bord en het glas staat het welzijn van de geest en het lichaam centraal. Dat gaat veel verder dan “gezondheid” alleen. Zo werkt JOALI BEING met verse, traceerbare en duurzaam geproduceerde ingrediënten. Deze zijn meestal afkomstig van kleine boerderijen of van eigen productie. Vooral bij het ontbijt is de variatie aan natuurlijke, pure ingrediënten opvallend. Van tientallen soorten honing of noten tot sommige van de beste salades ter wereld: voedzaam en gezond eten krijgt hier een heel andere betekenis! 

De verschillende restaurants en bars bieden een indrukwekkend aanbod aan gerechten. Bij elk gerecht staat het aantal calorieën aangegeven en de kaart is opgebouwd volgens deze calorieaantallen (met de “lichtere” gerechten eerst, de “zwaardere” achteraan). Het gebruik van alcoholische dranken wordt niet aangemoedigd (maar is wel mogelijk) en het resort biedt een indrukwekkend aanbod aan alternatieven. Zo is er een heuse Tea Lounge met meer dan 60 soorten thee. Je kan ook proeven van een breed aanbod aan mocktails en overheerlijke verse sappen en infusies. 

Champagne en 8-gangen diners bij Velaa Private Island

Wanneer het (nog) wat meer mag zijn, kan je afreizen naar Velaa Private Island. Dit resort is een van de meest luxueuze hotels ter wereld. Je vindt het zelfs niet eens op de bekende boekingwebsite Booking.com. Gasten verblijven er in alle anonimiteit in ultraluxueuze villa’s boven de oceaan of op het eiland zelf. En die veeleisende gasten, die willen natuurlijk ook goed eten en drinken. Daar speelde Velaa Private Island goed op in en het resort creëerde een van de meest hoogstaande, verfijnde “fine-dining” restaurants in de Malediven: Aragu.

Aragu is gevestigd in een indrukwekkende constructie boven de oceaan en heeft een adembenemend interieur. Honderden vliegende vissen zijn bevestigd aan het plafond en verschillende koraalstructuren werden naast de tafels geplaatst. In de keuken staat de getalenteerde chef Gaushan De Silva. Gaushan slaagde erin om het restaurant in de prestigieuze lijst “Asia’s 50 Best Restaurants” te koken. Aragu was daarmee het eerste en enige restaurant in de Malediven dat ooit de lijst haalde. Het 8 gangen tellende menu biedt gerechten zoals kaviaar met gefermenteerde zoete aardappel, kreeft met ‘kandukukulhu’ curry, en espuma van kokosnoot met creools ijs en ‘kanamadhu’. 

Naast Aragu kan je bij Velaa Private Island ook fantastisch eten bij Tavaru. Tavaru biedt onderdak aan de grootste wijnkelder van het land én het hoogste restaurant in de Malediven. In dat restaurant proef je van specialiteiten op de Teppanyaki-grills, klaargemaakt voor de ogen van de gasten. Ook dit resort speelt trouwens in op welzijn en zo kan je bij Faiy, het welzijnsrestaurant van het resort,  genieten van een meer gezonde, lichte maaltijd met uitzicht op de golfbaan.

’s Werelds meest uitgebreide ontbijt en ongelimiteerde chocolade bij Soneva Fushi 

Soneva Fushi was een van de eerste resorts op de Malediven en staat gekend omwille van het ongeziene gastronomische aanbod. Zo zijn er niet minder dan 10 restaurants, maar voor velen blijft vooral het ontbijt bij. En dat is niet verwonderlijk, want dat ontbijt is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende dat je ooit gezien hebt. Er is een zaal met fruit, kruiden, granen en noten, en eentje met kazen en charcuterie. In de volgende zaal ontdek je tientallen confituren, boters, ijs en patisserie. In de gekoelde ruimte vind je sushi, thee, en verse vis. Buiten staan dampende curries naast bereidingen met eieren, vlees en warme groenten. Kiezen is hier echt verliezen!

Ontbijten doe je best ook niet al te uitgebreid, want nadien kan je – de hele dag trouwens – je culinair schuldgevoel opkrikken bij “So guilty”. In deze ruimte vind je een indrukwekkend assortiment van huisbereide pralines, truffels, chocoladebereidingen en chocolademelk. Allemaal gratis, zoveel je wilt, de hele dag lang. Oh, moeten we ook vermelden dat hetzelfde geldt voor de meer dan 60 soorten huisbereid ijs? 

Lees ook...