Dit moet je proeven op Tomorrowland!

Ook dit jaar strijkt het festival Tomorrowland weer neer in Boom, en dat voor maar liefst drie weekends! Naar Tomorrowland komen dat doe je natuurlijk om genieten van muziek en een magische sfeer maar wie zin heeft in een culinair feestje is hier ook helemaal op zijn plaats. Njam!-foodies Stephanie & Joren trokken dit weekend naar Boom en gingen op zoek naar de allerlekkerste en origineelste festivalgerechten! 

1. De gehaktballen van Balls & Glory 

Wim Ballieu en zijn gehaktballen zijn al jaren een vaste waarde op Tomorrowland. Balls & Glory zorgt voor het stevigere werk: een ferme gehaktbal vergezeld van een lekkere portie Vlaamse stoemp en omgeven door hemelse saus. Wij probeerden de Chicken Tikka Masala bal, genieten! 

2. De Love Tomorrow Burger 

Vlezig, veggie of vegan? Op Tomorrowland is er voor ieder wat wils. Zo is de love Tomorrow Burger powered by Greenway volledig plantaardig. Aan smaak wordt er zeker niet ingeboet want damn dit is yummie: een krokant broodje, knapperige groentjes en een sappige burger. De barbecuesaus en de mosterdsaus maken het helemaal af.

3. Kreeft!

Kreeft en oesters op een festival?! ’t Zal wel zijn. En daar zorgt chef Glen Ramaekers van restaurant Humphrey voor. “Michiel, één van de oprichters van Tomorrowland is gek op kreeft, hij kwam dus met het zotte idee om dit hier te serveren”, aldus Glen. En zo geschiedde: een lobster bun mitraillette, een halve kreeft met een pittige tomatensaus of een plateautje oesters gaan hier vlot over de toonbank.

4. Solo Vida sparkling wine

Van al dat eten krijg je natuurlijk ook dorst. Wij probeerden de Solo Vida Brut Nature Reserva, een premium mousserende wijn exclusief gemaakt voor dit festival met druiven van topkwaliteit. Een prachtige samenwerking tussen Tomorrowland en Vallformosa. Ontworpen om alle zintuigen te prikkelen en dat doet het zeker! 

5. Broodje Banh Mi 

Door Gault & Millau werd deze snack met pulled pork in 2019 uitgeroepen tot ‘Het beste festivalfood op Tomorrowland’. En wij snappen helemaal waarom. De vegetarische variant met tempeh won trouwens ook al een sustainability award. Allen daarheen dus!

6. Cocktails by Paul Morel 

In de Mesa Garden zorgt mixoloog Paul Morel voor overheerlijke ‘liquid creations’. Geinspireerd door zijn reizen bedacht Paul 4 unieke highball cocktails met ingrediënten van over heel de wereld. Je proeft gewoon de exotische vakantiebestemmingen in je glas! Alle cocktails werden door de njam!-redactie getest en helemaal goedgekeurd maar als we toch één favorietje moeten uitkiezen dan is dat de Gin & Juice.

7. Desirée by Roger van Damme

De kers op de taart, of zeg maar de aardbei op de wafel zijn de dessertjes van Roger van Damme. Roger is al zo veel jaren te gast op het festival dat hij het beschouwt als zijn tweede thuis. In zijn foodtruck serveert hij onder andere wafels en vers gedraaid ijs met Hoogstraten aardbeien en suikerspin. Een streling voor het oog én voor de tong.

8. Mission Masala Curry Club 

De zon, die is elk weekend van de partij op Tomorrowland. Dat wordt lekker zweten dus! Gouden tip om sneller warmte te verliezen: iets pikant eten. De curries van Mission Masala bijvoorbeeld!

9. Dumplings by DIM'S 

Op zoek naar een gerechtje dat ideaal is om te sharen met je vrienden? Dan zijn deze dumplings gevuld met scampi, peking eend en kip ideaal! 

10. The good old stoofvlees-friet

Geen fan van al die culinaire uitspattingen? Dan kan je ook nog steeds voor hét festivalfood der festivalfoods gaan: een lekker bordje vol frietjes overgoten met stoofvleesaus en een goeie kwak mayonaise! Want dat smaakt gewoon altijd.. 

Enjoy!

Lees ook...