Cacao XO: De ultieme chocolade ervaring in Bangkok!

Njam!-foodie Flo maakt een culinaire wereldreis en deelt daarbij haar ervaringen met de njam!-lezers. Ontdek hier haar zoete ontdekkingen in Thailand!

Cocoa Xo in het Centara Grand Hotel 

Deze skybar is de nieuwste toevoeging aan het Centara Grand Hotel. Het hotel telt samen 14 bars en restaurants, allemaal hebben ze een adembenemend uitzicht over de stad. Cocoa Xo is een reusachtige cacaoboon die op de 54ste verdieping van het hotel staat. Wanneer je in de cacaoboon stapt kom je terecht in een mysterieuze ruimte vol handgemaakte pralines en chocolade lekkernijen. Met de hulp van getrainde chocolatiers kies je de pralines uit die het beste passen bij de cocktail die je besteld hebt. Chocolate-cocktail pairing dus! 

100% artisanaal

Ik mocht een week mee werken in het atelier van Cacao Xo, een super ervaring! Een keuken van zo’n groot hotel had ik nog nooit gezien! Ik stond op de patisserie-chocolade afdeling. Alle pralines voor Cocoa Xo worden er artisanaal gemaakt met het oog op perfectie, alle pralines moet binnen het 5-sterren concept passen! Koffie pralines met wat bladgoud, zelfgemaakte praliné van pindanoten, de mooiste decoraties en Thaise smaken zoals pandan, ik leerde er veel bij! 

Martell Cognac truffel 

Op mijn eerste dag kreeg ik meteen de cognac truffel te proeven, hun signatuur praline die gemaakt wordt met Martell Cognac. Het was nog maar 9 uur ‘s ochtends maar ik was meteen wakker! Ik ben normaal gezien niet zo’n fan van likeurpralines maar deze was echt heerlijk! Hier kunnen jullie zelf deze lekkere truffels leren maken

Lees ook...