8 gezonde recepten voor een avond met vrienden

Plan je binnenkort weer eens een avondje met vrienden? De drang om dan naar chocolade, pizza en andere caloriebommen te grijpen is groot. Herkenbaar? Pak het deze keer anders aan en serveer jouw vrienden gezonde én lekkere guilty pleasures. Jouw vrienden zullen je dankbaar zijn, en jouw lichaam ook!

No drinks no fun! 
Wie zegt dat je niet kan genieten van een lekker alcoholvrij drankje? Deze drink pink mocktail met braambessen en basilicum en gembermocktail met een druivensaté zijn de ideale starters voor een fantastische avond onder vrienden. 

Feel good food

Chocolade is voor velen een godsgeschenk. Een chocola’tje mag dus niet ontbreken op jouw vriendenavond. Probeer Steffi’s koekjes met chocolade of brownie van zoete aardappel eens. Ideaal voor die ene vriendin die haar chocoladeverslaving niet meer in de hand heeft.

Break up te verwerken? Geen zorgen, njam! to the rescue! Deze overheerlijke ferrero-ijs doet wonderen. En het mooie is dat je gewetenloos kan blijven smullen.

Party time!
Is het altijd een groot feest wanneer je samenkomt met jouw vrienden? Geniet nog harder met deze raw taartjes met rode vruchten. Want een feest zou geen feest zijn zonder taart!

Of verkies je toch liever hartig? 

Deze krokante kikkererwten zijn verrassend lekker én makkelijk te bereiden. Het lijken net gezouten nootjes maar dan 10 keer gezonder. Perfect, toch? Ook deze zadencrackers met hummus zijn zeker eens het proberen waard!

En jawel: ook voor de pizzaliefhebbers heeft Steffi een gezonde variant in het leven geroepen. Deze glutenvrije groentepizza is een geschenk uit de hemel voor alle pizzafans. En zo leg je ook jouw glutenintolerante vrienden in de watten. Win-win!  

Goesting in meer gezonde inspiratie? Bewonder Steffi elke woensdag in het nieuwe seizoen van de Gezonde Goesting om 11u, 17u en 23u op njam! of in haar nieuwe boek “Méér gezonde goesting" dat nu in de winkel ligt en hier te ontdekken is! 

Lees ook...