Koekjes met chocolade

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

koekje koekjes Even geduld...
100 gr zwarte chocolade (min. 70% puur)
4 el kokosolie
200 gr amandelmeel
1 tl vanille-extract

Bereiden:

Hak de chocolade fijn en smelt de kokosolie. Meng met alle andere ingrediënten in een grote kom onder mekaar. Je krijgt nu een soort crumble.

Neen een met bakpapier beklede bakplaat. Neem een lepeltje crumble in je handen, maak er een bolletje van en druk het tot een koekje op de bakplaat. Ga door tot het beslag op is.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet de koekjes nu 8 à 10 minuten in de oven.

Haal de bakplaat uit de oven en wacht minstens 15 minuten tot de koekjes volledig zijn afgekoeld alvorens ze te serveren.

Met dank aan

Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog