4 zwoele zomerbars om van te smullen

Het wordt heet, zéér heet deze zomer. Leg die ambitieuze vakantieplannen dus maar eventjes opzij en beleef de zomer in eigen stad. Of beter nog bereid ze voor in één van de talloze tijdelijke zomerbars. Wij selecteren er enkele waar ook iets lekkers te bikken valt.

Ipanema Versuz© Foto: Ipanema Versuz 

Summer Josephine’s

Rep je naar Antwerpen-Berchem want op de site van Brouwerij De Koninck kun je deze zomer voor de laatste keer genieten van de keuken van Josephine’s. Na 5 jaar sluit het Antwerpse restaurant zijn deuren om in het najaar met iets volledig nieuws op de proppen te komen. Afscheid nemen van zijn huidige concept doet het restaurant in stijl. In een sprookjesachtige setting dineer je op gastronomisch niveau. Tip: Test alvast de uitzonderlijke en originele cocktails uit!

Boomgaardstraat 17, Berchem - www.josephines.be/summerjosephines/nl/info

Bocadero

Saint-Tropez aan de Schelde. In de schaduw van de majestueuze historische havenkranen flaneer je langs een bar, ijssalon en 3 restaurants, net zoals op de zeedijk. De organisatie dacht aan elke culinaire goesting met 3 totaal verschillende eetgelegenheden. Jo Bussels kookt met Radis Noir (Gault&Millau 15/20) op verplaatsing en boet niet in op zijn vaste kwaliteit. Italiaanse kwalitatieve keten Capriani zorgt voor een zuiderse toets en bij Le Roi kun je terecht voor brasserie-gerechten.

Rijnkaai 150, Antwerpen - www.bocadero.be

Ipanema Versuz

Naast Hasselts bekendste club Versuz waan je je deze zomer een beetje in Rio. In Beach Club Ipanema kun je de hele dag relaxen in een ligzetel en ’s avonds dineren in restaurant Crudo, een pure Italiaanse keuken. 

Trichterheideweg, Hasselt (naast Versuz) - www.ipanema-hasselt.be

Gaston

En wil je helemaal mee zijn met de laatste trends? Neem dan de lift naar een trendy rooftop bar. Sip van een slow cocktail tegen de achtergrond van de Gentse skyline, spreek af met vrienden voor een lichte lunch en troef ze nadien af tijdens een spel petanque.

Hurstweg 8, Gent - www.gaston-gent.be

Lees ook...