10 lekkere tips voor Pasen

De start van de lente betekent dat het Paasfeest voor de deur staat. En dan denken velen maar aan 1 ding: chocolade! Maar Pasen biedt meer dan dat. Het is de ideale periode voor leuke uitstapjes met het gezin, een originele paasmaaltijd, een korte vakantie, of gewoon een lekker hapje & een tapje. Wij zetten graag enkele (lekkere) tips op een rij.

Paastaart

Paasfeest

We starten met een beetje geschiedenis. Want Pasen is er natuurlijk niet zomaar gekomen en dat zouden we wel eens vergeten met al dat lekkers! Pasen is de belangrijkste christelijke feestdag en de Christenen vieren op deze dag de herrijzenis van Jezus. De dag wordt gevierd net na de vasten, een periode van 40 dagen van vasten en bezining. Pasen duurt eigenlijk duurt twee dagen: Pasen zelf, op zondag, en Paasmaandag. Dit jaar vallen Pasen en Paasmaandag op 16 en 17 april. Twee dagen om te smullen!

Chocolade

Akkoord: Pasen is en blijft in de eerste plaats een chocoladefeest. Maar het hoeven niet altijd de gekende chocolade-eitjes te zijn. Dit jaar kan het gerust eens wat anders, bijvoorbeeld met de originele Chocolate Easter Eggs van njam!-chef Dominique Persoone. Deze creatieve eitjes zijn verkrijgbaar in The Chocolate Line en verpakt in een echte eierdoos. Ze zijn gevuld met onder andere framboos of pecan karamel. Een leuke paasverrassing voor jong en oud! Als je het wat groter ziet, kan je ook kiezen voor dit Giant Easter Egg.

Paaseieren

Met paaseieren kan je alle kanten uit. De chocolade versie bespraken we net hierboven, nu is het tijd voor de échte eieren. Kies bijvoorbeeld voor je paasbrunch voor deze Gekookte eitjes deluxe, dit gepocheerd eitje met gerookte zalm, of deze creatieve gevlekte kwarteleitjes in Kataifi-nestje.

Gepocheerd ei

Paaslam

Geen Pasen zonder paaslam! Deze traditie komt uit Griekenland en Macedonië maar is ook hier goed ingeburgerd. Je kan je paaslam of verschillende manieren bereiden maar wij kiezen graag voor een exotische versie zoals gegrild lamsvlees met aubergine en haloumi, of lamsbout met couscous.

Boterlammetje

Eet je geen vlees maar wil je toch graag lam op tafel? Dat kan! Maak dan gewoon een boterlammetje. Hiervoor heb je enkel een vormpje nodig (bijvoorbeeld te koop bij Dille en Kamille) waartussen je de boter perst. Voor de oogjes gebruik je peperkorrels en zo tover je in geen tijd een origineel lammetje op tafel!

Paasbrood

Als je bovenstaand boterlammetje gemaakt hebt, heb je natuurlijk ook brood nodig. En daarvoor hebben wij de perfecte oplossing: het njam! paasbrood. Dit luchtige brood is een tikkeltje zoet door het toevoegen van honing. Heerlijk met wat boter en een stukje chocolade!

Paasbrood

Paasdessert

Heb je zo stilletjes aan genoeg van de ‘gewone’ paaseieren en zoek je een verrassend paasdessert? Dominique Persoone heeft de oplossing! Met dit eitje van witte chocolademousse en mango, geserveerd in een echte eierschaal, scoor je bij iedereen.

Paasdecoratie

Na het Kerstfeest is het Paasfeest het leukste moment om je huis te decoreren. Eerste regel: alles wat geel is, geeft een tikkeltje extra paassfeer. De narcis is daarnaast een ideale bloem om te gebruiken als Paasbloem. Ook geschilderde paaseieren geven een leuke sfeer en ze versieren samen met de kids is natuurlijk superleuk! Op Pinterest vind je veel inspiratie voor je paasdecoratie.

Paascocktail

Elke gelegenheid is goed voor een lekkere cocktail. En dus ook het Paasfeest. Om in de sfeer te blijven, kan je kiezen voor een gele cocktail zoals de Flora Astoria. Of kies voor de ultieme paascocktail: de mimosa!

Mimosa

Paasbrunch

In verschillende restaurants kan je op Paaszondag of –maandag terecht voor een culinaire brunch. Waarom dit jaar niet kiezen voor een Italiaanse paasbrunch bij Peppe Giacomazza in La Botte? Reserveren kan via deze link!

Prettig Paasfeest! Sven van de njam!-redactie