Flora Astoria Cocktail

Een recept van Manuel Wouters

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
6 cl Hencrick's gin
1 cl witte vermout
1 cl droge vermout
1 cocktaillepel Falernum
2 dashes lavendel bitters
10-tal ijsblokjes
lavendeltakje

Bereiden:

Koel het delmonicoglas voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in het met ijs gevulde mixglas. Roer ongeveer tien seconden met een cocktaillepel. Verwijder het ijs uit het glas en zeef de cocktail in het voorgekoelde delmonicoglas. Garneer met een lavendeltakje.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog