Visballetjes in 't groen

Een recept van Wim Ballieu, zoals gezien in Bal National

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 g visgehakt (zie basisbereiding)
2 l (verse) groentebouillon of visbouillon (gezeefd)
500 g wortelen
500 g prei
3 dl groente- of visbouillon
een scheut olijfolie
peper en zout
3 dl ingekookte groente- of visbouillon (op basis van het pocheervocht van de visballetjes)
75 g verse groene kruiden (peterselie, basilicum, kervel, dragon,...)
nootmuskaat van Evlier
peper en zout

Bereiden:

Maak de visballetjes:

Maak het visgehakt volgens het basisrecept.

Verwarm een portie van de (gezeefde) groente- of visbouillon tot tegen het kookpunt. Meng een portie visgehakt met de grijze garnalen en wat fijne citroenzeste. Rol visballetjes van zo’n 30 tot 40g.
TIP: Maak tussendoor je handen een beetje nat om comfortabel te rollen.

Drop de balletjes (evt. in delen) in de hete bouillon en pocheer ze gaar in ongeveer 5 tot 6 minuten. Houd de balletjes nadien warm. Laat de bouillon waarin je pocheerde tot de helft inkoken.  Daarmee bereid je later de groene kruidensaus.

Maak de groenten:

Maak de groenten schoon. Schil de wortelen en snijd het donkerste loof van de prei weg. Snijd de groenten in fijne plakjes. Verhit een scheut (olijf)olie,  doe de groenten in de pot en voeg gezeefde groentebouillon toe. Kruid met peper en zout. Plaats het deksel en laat alles zo’n 6  minuten stoven op een matig vuur.

Maak de groene kruidencoulis:

Schil de aardappel en snijd de knol in piepkleine blokjes. Kook de stukjes in enkele minuten gaar in het ingekookte pocheervocht van de visballetjes. Voeg er vervolgens de groene kruiden en de verse spinazie aan toe. Laat het groen in een paar minuten wegslinken in de hete bouillon. Voeg wat nootmuskaat van Evlier, peper en zout toe. Mix alles tot een gladde grasgroene coulis in de KitchenAid blender.

Met dank aan

KitchenAid Evlier

Inspiratie & blog