Bal National

De Belg en zijn (gehakt)bal: dat is een culinaire lovestory. Mààr aan elke relatie moet er gewerkt worden. “Liefde is een werkwoord” In Bal National staan er altijd ballen op het menu: in alle maten kleuren en geuren. Om zoveel mogelijk mensen te inspireren om creatief aan het rollen te gaan. 

In elke aflevering bereidt Wim Ballieu twee gerechten met gehaktballen. Die komen in alle maten geuren en kleuren. Hij stopt er een smeuïge vulling in of pimpt het gehakt met de favoriete smaken van de Belgen. Met een dosis culinaire nostalgie of net heel hedendaags. Het gehakt zelf komt ook in al z’n varianten. Naast het ‘klassieke’ varkens-, rund- of kalfsvlees experimenteert hij ook met verrassende ingrediënten om gehakt van te maken. 

Bovendien staat in elke aflevering één basisbereiding centraal. Van het ideale zelfgemaakt gemengd gehakt tot de allerlekkerste aardappelpuree. Wim maakt er zijn favoriete versie van en gaat er daarna mee aan de slag voor de bereiding van twee gerechten met gehaktballen. Wim geeft niet enkel de inspiratie om klassiekers zoals ‘balletjes in tomatensaus’ op hun allerbest op de tafel te toveren. Hij laat ook zien hoe (en waarmee) je gehaktballen kan vullen. Een techniek die hij perfectioneerde in de resaurants van Balls & Glory, maar die mensen thuis ook feilloos kunnen toepassen. Kortom, voor Wim heeft de gehaktbal al lang géén geheimen meer, en die verklapt hij enthousiast aan de kijkers van Bal National!

Dit zag je in het programma