Veenbessenbrood met witte chocolade

Een recept van Julie Van den Driesschen

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
180 gr volle melk
80 gr boter
50 gr suiker
500 gr broodbloem
1 snuifje zout
2 eieren
1 sinaasappel, de zeste
150 gr witte chocoladestukjes
120 gr gedroogde veenbessen
suikerpareltjes (optioneel)

Bereiden:

Week de veenbessen twee uur in water.

Warm de melk samen met de boter op tot 37° graden (lichaamstemperatuur) in de microgolf. Voeg de suiker en droge gist toe. Meng kort en laat 10 minuten staan tot de gist begint te werken (belletjes vormt).

Doe bloem en het zout in een keukenrobot. Gebruik de deeghaak. Voeg het gistmengsel toe en zet de robot op gemiddelde snelheid. Voeg de eieren en zeste van sinaasappel toe. Laat de machine zijn werk doen tot je een mooi deeg krijgt dat niet meer kleeft. Doe het deeg in een lichtjes ingevette mengkom en dek af met vershoudfolie. Laat het anderhalf uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Je briochebrood is nu bijna verdubbeld in volume. 

Bewerk het deeg kort en voeg nu de geweekte (en uitgelekte!) veenbessen en stukjes witte chocolade toe. Vet een ronde bakvorm in met wat boter en bloem en doe het brood erin. Dek af met vershoudfolie en laat opnieuw 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Verwijder de folie en doreer je briochebrood met een geklutst eitje. Werk af met suikerpareltjes.

Bak het brood gedurende 20 minuten op 200° graden en vervolgens 20 minuten op 180° graden in de oven. Dek naar het einde toe eventueel af met wat aluminiumfolie zodat het brood niet te bruin gaat bakken. Laat het brood volledig afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden. 

Inspiratie & blog