Turrón de Doña Pepa

Een recept van Flo Croonenberghs

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
100 gr bloem
150 ml water
250 gr boter
250 gr margarine
120 gr suiker
20 gr sesamzaadjes
15 gr anijszaadjes
15 gr bakpoeder
1 tl zout
1 el vanille extract
0,5 tl gele kleurstof
2,5 l water
6 peren
2 appels
200 gr aardbeien
5 kaneelstokjes
5 stuks kruidnagel
1 l fruitinfusie
1 kg rietsuiker
150 gr bruine suiker
40 ml citroensap
snoepgoed
sprinkles naar keuze

Bereiden:

Maak het deeg:

Rooster de sesamzaadjes en anijs kort in een pan. Maak de boter en margarine zacht met het sesamzaad en de anijs. Voeg de dooiers toe en meng goed. Meng nu de rest van de ingrediënten onder het deeg en kneed tot een stevig, homogeen geheel. Pak het deeg in in plasticfolie en laat het een uur opstijven in de frigo. 

Vorm gelijke bolletjes van het deeg, 40 gram per bolletje. Rol deze gelijkmatig uit tot een worstje dat de dikte van een vinger heeft. Leg ze per 3 worstjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 15 à 20 minuten op 180°C in de oven. 

Maak de fruitinfusie:

Was al het fruit goed zodat er geen vuil meer aan de schil hangt. Snijd het fruit in dikke stukken en voeg ze toe aan het water. Breng het geheel samen met de kaneelstokken en kruidnagel aan de kook. Wanneer de infusie kookt verlaag je het vuur naar middelmatig tot laag. Laat het geheel nog 20 minuten verder sudderen. Zeef de infusie zodat er geen brokjes fruit meer in zitten. 

Maak de honing: 

Giet de fruit infusie in een grote kookpot en voeg alle andere ingrediënten toe. Laat het geheel koken tot 125°C. Laat de honing een beetje afkoelen. 

Maak de dessert:

Leg een verticaal laagje koeken in een rechthoekige springvorm, bekleed met bakpapier. Verspreid hierover wat honing. Leg hierop een horizontale laag van de koeken, gevolgd door nog een laagje honing. Hierop komt nog een derde laag verticale koekjes en tot slot nog een laatste laagje van de honing. 

Werk vervolgens de taart af. Strooi al het snoep of de strooisels over de bovenste laag honing. Verdeel de taart in gelijke stukjes alvorens te serveren. 

Inspiratie & blog