Speculaaskoekjes

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Roger van Damme Bakken

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de meest succesvolle lokale street food tenten in Thailand

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
175 g boter
400 g cassonadesuiker
2,5 g bakpoeder
7,5 g bicarbonaat
100 g water
0,5 tl speculaaskruiden
0,5 tl kaneel
625 g bloem
extra: speculaasvorm

Bereiden:

Klop de boter zacht in de keukenmachine en doe de suiker erbij. Meng het bakpoeder en bicarbonaat door het water en voeg toe. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Wikkel het deeg in folie en laat een nachtje rusten in de koelkast.

Bak af:

Verwarm de oven voor op 175°C. Haal het deeg uit de folie, leg in de speculaasvorm en maak er koekjes van. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.

Uit het boek "Bakken met Roger van Damme"

Verras je vrienden en huisgenoten met lekkere sandwiches, roomboter croissants of echt Frans stokbrood, met krakend verse koffiekoeken, eclairs of frangipanetaartjes waar zelfs een bakker jaloers op wordt. Bak je eigen vieruurtje met speculaaskoekjes, amandelkrullen, madeleintjes en rotsjes. Word de bakkampioen van je wijk met de chocoladetaart van Roger, oma’s appeltaart, een vederlichte kaastaart of aardbeienbavarois.

Met dit bakboek van Roger van Damme kan het gewoon niet meer mislukken. Alle recepten komen rechtstreeks uit het tv-programma ‘Bakken’ van njam! De instructies zijn helder en duidelijk en zowel geschikt voor de absolute leek als voor het geoefende bakwonder. Bij elk recept geeft Roger bovendien diverse tips voor een perfect resultaat.

Voor de recepten liet Roger zich inspireren door een meer dan 120 jaar oud receptenboekje van zijn overgrootvader Hubert. Die was de allereerste van een generatie bakkers in de familie van Damme. Voor dit boek selecteerde Roger van Damme meer dan 35 klassieke bereidingen van brood, taart en gebak. Ze zijn onderverdeeld in vijf bakmomenten: ontbijt, picknick, vieruurtje, feest en koekjes bakken. Roger zet ze naar zijn hand en geeft er zijn persoonlijke toets aan.

  • Titel: Bakken met Roger van Damme
  • Uitvoering: Hard Cover
  • ISBN: 978-90-5916799-5
  • Pagina's: 192
  • Fotografie: Frank Croes
  • Redacteur: Marc Declercq
Lees meer over Bakken met Roger van Damme

Inspiratie & blog