Scampi in lookboter

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr scampi
150 gr boter
5 teentjes look
1 el fijngehakte peterselie
1 tl chili flakes
brood
peper - zout

Bereiden:

Pel de scampi maar laat het staartje er aan. Snijd de citroen in schijfjes. Pers de look.

Doe de boter samen met de look, de peterselie, de chili flakes, peper en zout in een steelpannetje en laat smelten op een zacht vuurtje.

Doe de scampi samen met de schijfjes citroen in een ovenschaal. Overgiet met de gesmolten lookboter. Gaar 15 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer met brood.

Wijntip: Domaine Naturaliste Discovery Sauvignon Blanc- Semillon 2021

Op een terroir dat met z'n gravelrijke bodem en sterke zee-invloed doet denken aan Bordeaux hoeft het niet te verbazen dat blends van sauvignon blanc en semillon excelleren. Die van Bruce Dukes is ronduit verrukkelijk en James Halliday verwoordt dat bijzonder treffend: "Creamy and super-lifted. This is what I would describe as restrained tropical: there is guava, pawpaw, lychee and even hints of pineapple, all of it on the greener side, and therefore somewhat pulled in. There's some salted crushed nuts, green apple and grapefruit in there for good measure. Pretty delicious proposition, the price astounding." Bestel deze wijn nu met korting en krijg bovendien gratis verzending en een gratis fles Rives Blanques Cuvée Colaris bij een aankoop vanaf €75 met de code NJAM

Inspiratie & blog