Romige spaghetti met tomaat, broccoli en een geitenkaassausje

Een recept van Karolien Olaerts, zoals gezien in Karola's Kitchen 2
Foto: Kaat Bosch ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 handvol pijnboompitjes
150 gr speltspaghetti
1 el olijfolie
1 teentje look, geperst
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
150 gr zachte geitenkaas
10 zongedroogde tomaatjes, in dunne reepjes
1 courgette
peper - zout

Bereiden:

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn en zet opzij. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de dikke, taaie schil van de stam en snijd deze in schijfjes. Kook daarna de spaghetti gedurende 9 minuten gaar in een ruime pot gezouten water. Voeg na 4 minuten de broccoliroosjes toe. Giet na nog eens 5 minuten de spaghetti en broccoli af, hou drie pollepels kookwater bij, en spoel de pasta onder koud stromend water. Laat uitlekken. 

Verwarm in dezelfde pot nu de olijfolie en stoof de ui en knoflook hierin aan. Doe de oregano en basilicum erbij en laat de kruiden een minuutje meebakken. Voeg daarna de geitenkaas toe en meng er 2/3de van het pastawater onder. Roer regelmatig. Werk de saus nog af met zongedroogde tomaatjes, kerstomaatjes en spinazie. Zet het deksel op de pot tot de spinazie geslonken is.

Draai intussen de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder. Roer nog eens in de saus en voeg eventueel nog wat extra pasta kookvocht toe als de saus iets te dik is. Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze ook door de saus. Houd een klein beetje van de kaas apart om straks af te werken. Kruid de saus met peper en eventueel een klein beetje zout. Voeg nu ook de courgetti, spaghetti en broccoli toe aan de pot en meng alles goed onder elkaar. 

Verdeel de pasta over kommetjes en werk af met nog wat Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes. 

Met dank aan

Stoffels Tomaten Delhaize

Inspiratie & blog