Risotto met artisjok en langoustine

Een recept van Peppe Giacomazza

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 ml visbouillon (2 koppen)
200 gr risottorijst (1 kop)
2 el witte wijn
1 klontje boter
50 gr geraspte Grana Padano
olijfolie
dille
basilicum

Romeinen houden van artisjokken. Ze spelen vooral een hoofdrol in de klassieke recepten van de plaatselijke Joodse gemeenschap, die de Romeinse keuken sterk hebben beïnvloed.

Bereiden:

Maak de risotto

Maak, 35 minuten voor je aan de risotto begint, de visbouillon volgens het basisrecept. Bak de ui aan in olijfolie, voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn. Giet een scheutje visbouillon bij de rijst en roer tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Blijf geleidelijk bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Roer boter, Grana Padano en olijfolie door de rijst om hem extra smeuïg te maken.

Maak de artisjokken en de langoustines

Zodra de rijst gaart, verhit je twee pannen met olijfolie. Snijd de artisjok in fijne stukjes en bak ze in olijfolie. In de andere pan bak je heel kort de langoustines. Voeg de artisjokken en het sap van de langoustines toe aan de risotto wanneer hij halfgaar is. De langoustines zelf houden we opzij. Blijf roeren in de risotto.

Serveren:

Doe de risotto op een bord en leg er de langoustine op. Als decoratie kun je nog artisjokken krokant bakken in de resterende olijfolie.

Inspiratie & blog