Rijstballetjes met pistache en scampi's

Rijstballetjes met pistache en scampi's
Een recept van njam! chef Peppe Giacomazza
Ook in njam! boek Peppe’s Bella Vita
Hoeveelheid Ingrediënt
Voor de scampi's:
8 scampi's, in kleine stukjes
1 teentje look, fijngehakt
1 handje bladpeterselie, fijngehakt
peper - zout
olijfolie
Voor de risotto:
1 l visbouillon
500 gr risottorijst
2 rode uien, fijngehakt
1 scheut witte wijn
1 scheut olijfolie
basilicum
dille
peper - zout
Extra voor de balletjes:
200 gr pistache
Voor het paneermeel:
200 gr paneermeel
200 gr pistache
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak de scampi’s en pistachenoten:

Bak de scampi’s heel kort aan in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de knoflook en de peterselie toe. Hou het bakvocht bij voor de risotto. Maal de pistachenoten fijn voor de risotto en het paneermeel.

Maak de risotto:

Maak, 35 minuten voor je aan de risotto begint, de visbouillon volgens het basisrecept. Bak de ui aan in olijfolie,voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn. Giet een scheutje visbouillon en het bakvochtvan de scampi’s bij de rijst. Roer de rijst tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze werkwijze tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier. Voeg de fijngemalen pistache vanaf het begin toe en de scampi’s wanneer de risotto halfgaar is. Is de risotto bijna beetgaar, kruid hem dan af met zout, peper, basilicum en dille.

Maak de rijstballetjes:

Smeer de risotto uit op een werkblad en laat een uur tot anderhalf uur rusten. Zodra de risotto koud is, maak je rijstballetjes. Rol balletjes in je handpalm. Paneer de rijstballetjes. Hiervoor gebruiken we een mengsel van pistache en paneermeel. Frituur de balletjes in voorverwarmde arachideolie op 170 graden gedurende 8 minuten.

Beoordeling