Pecan-perentaart

Een recept van Sarah Renson, zoals gezien in Sarah's Sweet Table
Foto: Silke Van Engeland ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
1 rond vel bladerdeeg
20 gr boter
4 steranijs
0,5 tl kardemom
0,5 tl kaneel
1 scheutje water
1 grote el Materne kweeperengelei
225 gr melk
25 gr Inex room
50 gr eidooiers
50 gr suiker
20 gr maïzena
300 gr Inex room
52 gr suiker
50 gr eidooiers
100 gr pecannoten
poedersuiker

Bereiden:

Voor de taartbodem: 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de taartvorm met het vel bladerdeeg en druk de randen aan met je vingers. Prik met een mes of vork gaatjes in de bodem van het deeg. 

Bak het deeg vervolgens blind. Leg hiervoor een vel bakpapier met bakparels op het deeg en bak gedurende 20 minuten in de oven. Haal de bakparels uit de taartvorm en laat het deeg nog verder bakken gedurende 15 minuten. Haal de taartbodem uit oven en laat afkoelen.

Voor de compote: 

Verwarm alle ingrediënten voor de compote in een steelpannetje op het vuur. Laat stoven gedurende 10 minuten. Haal de kruiden eruit en laat even afkoelen. Plet de peertjes zachtjes met een vork tot moes. 

Voor de crème patissière: 

Breng de melk met de room en het merg van de vanillstokj aan de kook op het vuur. Klop de dooiers los met de suiker en d maïzena. Giet wat van de warme melk bij de dooiers en roer alles los. Doe het mengsel terug in de pan en laat al roerend indikken. Dek de crème patissière af met een velletje plasticfolie en zet de schaal gedurende 10 minuten in de koelkast om af te koelen. 

Voor de crème anglaise: 

Doe de zaadjes van de vanillestok en de vanillestokjes zelf samen met de room en suiker in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook op het vuur. Wanneer de massa het kookpunt bereikt, giet je ze op de eidooiers in een mengkom. Roer alles goed los met een garde en giet alles weer in de pan. Laat de massa op een matig vuurtje nog enkele minuten indikken tot 70 graden. 

Serveren:

Rooster de pecannoten gedurende 15 minuten in de oven op 110 graden. 

Bedek de bladerdeegbodem met en laagjee perencompote. Verdeel daarover de crème patissière en de pecannoten. Werk af met een laagje poedersuiker. Serveer met de crème anglaise. 

Met dank aan

Inex Materne ATAG

Inspiratie & blog