Ovenschotel in laagjes met kabeljauw, prei en puree

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
600 gr kabeljauw
4 stengels prei
1 scheut volle melk
4 el paneermeel
peper - zout - nootmuskaat

Bereiden:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de vis gaar in gezouten water. Was de prei, snijd in stukjes en stoof aan in een klontje boter.

Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg er een flinke scheut volle melk en een klontje boter aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Neem een grote, vuurvaste ovenschaal en boter deze in. Schep er de prei in, leg er de stukjes vis bovenop en bedek met de puree. Bestrooi de puree met een dun laagje paneermeel en leg er enkele kleine klontjes boter bovenop. Plaats de schotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. 

Uit het boek "Het beste van Johan Segers"

Johan Segers is een njam!-sterrenchef als geen ander, een pièce unique. Hij houdt van de klassieke, authentieke keuken. Zijn gerechten bereidt hij met de allerbeste producten waar hij gepassioneerd over kan vertellen. Johan deelt in dit boek met liefde voor het vak zijn geheimen voor de beste basisrecepten, de lekkerste visjes, de heerlijkste vlees, -en gevogeltegerechten, de smakelijkste groenteschotels, feestelijke gerechten en zalige desserts. Meer dan 80 recepten werden verzameld in Het beste van Johan Segers. Dit is een ode aan Johan, de kroniek van zijn top klassiekers, maar vooral toegankelijk en bereid zoals het hoort!

Lees meer over Het beste van Johan Segers

Inspiratie & blog