Old fashioned

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
1 sinaasappel
1 citroen
1 tl rietsuiker
1/2 cocktaillepel Angostura bitters
sodawater/bruisend water
5 cl Bourbon Whiskey
1 cl suikerwater
6-tal ijsblokjes
1 cocktailkers

Bereiden:

Snijd met een dunschiller een lange citroen- en sinaasappelzeste in het tumblerglas. Voeg daar de rietsuiker en de Angostura bitters aan toe. Plet de suiker met de achterkant van de cocktaillepel in de zestes. Voeg er een weinig soda een toe en roer tot de suiker oplost. Doe er de Bourbon en drie ijsblokjes bij. Roer goed, zodat er extra smeltwater ontstaat. Doe er de overige ijsblokjes bij met een splash sodawater en het suikerwater. Roer even en garneer met een cocktailkers.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog