Mochi met chocoladesaus

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in De Eregast 2
Foto: Kaat Bosch ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
100 gr kleefrijstmeel
100 gr suiker
100 ml water
30 gr kersenbloesempasta
1 l Missault vanille-ijs
aardappelzetmeel om te bestuiven
80 gr suiker
80 gr water
80 gr donkere chocolade
12 gr sesamzaad
50 gr suiker
500 ml yuzusap
enkele shisoblaadjes

Bereiden:

Meng voor de mochi het kleefrijstmeel met de suiker en het water in een grote kom. Voeg de kersenbloesempasta toe, roer goed tot een egale massa en dek de kom af met een laagje plasticfolie. Plaats gedurende 1 minuut in de microgolfoven. Meng goed en plaats nog enkele keren 1 minuut in de microgolfoven tot je een plakkerig, sticky deeg hebt (structuur van zachte marsepein). Verstuif wat aardappelzetmeel op een bord en stort er het deeg op uit. Laat afkoelen.

Doe het yuzusap in een kommetje en plaats het in de diepvries om hard te worden. 

Neem een met bakpapier beklede plaat en schep er kleine bolletjes van het vanille-ijs op. Plaats ze opnieuw in de diepvries. 

Verwarm voor de chocoladesaus de suiker met het water in een steelpannetje op het vuur. Laat even opkoken en giet de warme suikersiroop vervolgens op de chocolade. Roer tot een gladde saus. 

Karamelliseer voor het krokantje van sesam de suiker in een steelpannetje op het vuur tot goudbruin. Meng er vervolgens de sesamzaadjes onder. Duw het sesam-suikermengsel plat tussen twee velletjes bakpapier, rol uit met een deegroller en laat uitharden. Breek vervolgens in stukjes. 

Bestuif het afgekoelde mochideeg royaal met aardappelzetmeel en rol het dun uit. Steek er met een dresseerring rondjes uit, leg er telkens een bolletje van het vanille-ijs op en verpak de ijbolletjes rondomrond met het mochideeg. Laat opstijven in de diepvries tot aan het serveren. 

Serveren:

Leg op elk bordje een shisu blaadje en schik er enkele mochi bovenop. Lepel er de chocoladesaus over en werk af met een sesamkrokantje en geschaafd bevroren yuzusap. 

Met dank aan

Missault

Inspiratie & blog