Lasagne van risotto

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ga mee op culinaire ontdekkingstocht

Ga mee op culinaire ontdekkingstocht

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 grote ui
400 g risottorijst
1 flinke scheut witte wijn
10 saffraandraadjes
1 l vleesbouillon
50 g boter
1 rode ui, fijngesneden
300 g runds-kalfsgehakt
400 ml witte wijn
400 ml Elvea passata
enkele blaadjes fijngehakte basilicum
1 stengel selder, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
10 plakjes salami Milano
2 bollen mozzarella

Bereiden:

Maak de risotto:

Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met de witte wijn en de bouillon. Voeg de saffraandraadjes toe. Roer zachtjes in de rijst tot de bouillon volledig is opgenomen. Dit duurt ongeveer een kwartier. Meng boter, Parmezaanse kaas en olijfolie door de rijst om hem extra smeuïg te maken.

Maak de ragoutsaus:

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en stoof de groenten kort aan. Voeg het gehakt toe en laat het vlees krokant bakken. Blus met witte wijn en laat kort inkoken. Voeg de passata en de fijngehakte blaadjes basilicum toe. Zet, zodra de saus aan de kook is, het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.

Maak de lasagne:

Neem een grote ovenschotel en boter ze in. Leg onderaan een laagje risotto, daarbovenop een laagje ragout, salami en mozzarella. Herhaal dit nog een keer.

Warm de ovenschotel gedurende 20 à 25 minuten op in een voorverwarmde oven van 180 graden.


Met dank aan

Elvea

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog