Risotto met saffraan en truffel

Een recept van Peppe Giacomazza
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 ml vleesbouillon
1 ui, fijngesnipperd
1 scheutje olijfolie
200 g risottorijst
1 scheutje witte wijn
5 saffraandraadjes
1 klontje boter
50 g geraspte Grana Padano

Maak de risotto:

Maak, anderhalf uur voor je aan de risotto begint, de vleesbouillon volgens het basisrecept.

Bak de ui aan in olijfolie, voeg de rijst toe en laat kort meestoven. Blus met witte wijn.

Voeg de saffraandraadjes toe en giet een scheutje bouillon bij de rijst. Roer de rijst tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens opnieuw bouillon toe en roer opnieuw. Herhaal deze werkwijze tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier.

Roer boter, Grana Padano en olijfolie door de rijst om hem extra smeuïg te maken.

Werk af:

Werk af met schijfjes zomertruffel.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog