Heldere uiensoep

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Soep!
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek hier het gloednieuwe kookboek HAPeritief!

Ontdek hier het gloednieuwe kookboek HAPeritief!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1,5 l rundsbouillon
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
4 sneetjes toastbrood
boter
100 gr gemalen gruyèrekaas
peper

Bereiden:

Kleur de uienringen aan in een klontje boter. Verwarm de rundsbouillon op het vuur er voeg er de gekleurde uien en het kruidentuiltje aan toe. Laat een kwartiertje pruttelen.

Steek met een dresseerring rondjes uit de sneetjes toastbrood. Toast ze vervolgens krokant.

Schep in kommetjes enkele lepeltjes van de uiensoep. Besmeer de toasts met een laagje boter, leg ze bovenop de soep en bedek ze met een laagje gruyèrekaas.

Plaats de kommetjes gedurende een paar minuutjes onder de grill tot de kaas gesmolten en lichtjes gekleurd is.

Uit het boek "Soep!"

Geniet van een heerlijke kom soep met het nieuwe njam!-boek: Soep! Een verzameling van 50 hartverwarmende soeprecepten van o.a. Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Dagny Ros Asmundsdottir.

De geur van verse soep als je thuiskomt na een lange werkdag. De hartverwarmende hete kop die je opkikkert na een herfstwandeling. Maar ook dat frisse zoete soepje, dat verkoeling brengt op een zwoele zomerdag. Soepen zijn zo ongelooflijk veelzijdig; ze zijn er voor elk seizoen en iedereen wordt er blij van. En de vitamientjes … die krijg je er gratis en voor niks bij!

Dit boek brengt maar liefst 50 hartverwarmende soeprecepten, van onder andere je favoriete njam!-chefs, met elk hun typische kruiden, accenten, ingrediënten en afwerking. Van heerlijk doordeweeks tot indrukwekkend feestelijk. Vers en vooral, met liefde bereid.  Geniet van het koken en van elk overheerlijk … koemeke soep!

Lees meer over Soep!

Inspiratie & blog

s