Heldere uiensoep

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Soep!
Foto: Roos Mestdagh ©

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1,5 l rundsbouillon
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
4 sneetjes toastbrood
100 gr gemalen gruyèrekaas
peper - zout
boter

Bereiden:

Smelt een klontje boter in een pan op het vuur en kleur er de uienringen in aan. Verwarm de rundsbouillon op het vuur en voeg er de gekleurde uien en het kruidentuiltje aan toe. Laat gedurende een kwartiertje pruttelen op een middelhoog vuur.

Steek met een dresseerring rondjes uit de sneetjes brood. Toast ze vervolgens krokant.

Verdeel de soep over kommetjes. Besmeer de toastjes met een laagje boter, leg ze bovenop de soep en bedek ze met een laagje gemalen kaas.

Plaats de kommetjes gedurende een paar minuutjes onder de grill in de oven tot de kaas gesmolten en lichtjes gekleurd is.

Uit het boek "Soep!"

Geniet van een heerlijke kom soep met het nieuwe njam!-boek: Soep! Een verzameling van 50 hartverwarmende soeprecepten van o.a. Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Peppe Giacomazza en Dagny Ros Asmundsdottir.

De geur van verse soep als je thuiskomt na een lange werkdag. De hartverwarmende hete kop die je opkikkert na een herfstwandeling. Maar ook dat frisse zoete soepje, dat verkoeling brengt op een zwoele zomerdag. Soepen zijn zo ongelooflijk veelzijdig; ze zijn er voor elk seizoen en iedereen wordt er blij van. En de vitamientjes … die krijg je er gratis en voor niks bij!

Dit boek brengt maar liefst 50 hartverwarmende soeprecepten, van onder andere je favoriete njam!-chefs, met elk hun typische kruiden, accenten, ingrediënten en afwerking. Van heerlijk doordeweeks tot indrukwekkend feestelijk. Vers en vooral, met liefde bereid.  Geniet van het koken en van elk overheerlijk … koemeke soep!

Lees meer over Soep!

Inspiratie & blog