Haverpap

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr havervlokken
700 ml water
0,5 tl saffraan
2 el kokosbloemsuiker
1 snuifje zout

Bereiden:

Doe de havervlokken in een grote kookpot en doe het water en een snuifje zout erbij. Zet het vuur op een hoge stand. Eens het begint te koken doe je er de saffraan bij. 

Snijd het vanillestokje door en schraap er al wat vanille uit. Doe de zaadjes en het stokje mee in de pot. Eens het meeste vocht verdwenen is en de pap ongeveer de gewenste structuur heeft (proeven is de boodschap), doe je er de plantaardige melk en de ahornsiroop bij. 

Zet het vuur af, en dek de pot af met een deksel. Laat 30 minuten staan. Verdeel daarna over kleine cocktailglaasjes, doe er per glaasje een theelepeltje kokosbloesemsuiker over en serveer met een ‘gouden’ lepeltje!

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog