Hartige pannenkoeken

Een recept van Chiara van Emrik
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
mix van boekweit, zonnebloempitten, havermout, lijnzaad, sesamzaad, hazelnoten, ...
sojamelk
1 teentje look, fijngesneden
1 el olijfolie
broccoli, bloemkool, wortel

Bereiden:

Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook, voeg zout toe. Meng de verschillende granen met elkaar en voeg sojamelk toe tot er zich een deeg vormt dat lijkt op pannenkoekenbeslag. Voeg de fijngesneden ui en look toe aan een portie deeg voor ongeveer 4 dikke pannenkoeken. Meng er de olijfolie en een snuifje zout onder.

Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en de worteltjes in schijfjes. Blancheer kort in het kokende water en houd warm. Pel de avocado, haal de pit eruit en plet het vruchtvlees grof met een vork.

Bak de pannenkoeken goed aan beide kanten in een kleine koekenpan. Zet op een zacht vuur, zodat het dikke gedeelte in het midden ook nog kan garen. Neem de pannenkoek uit de pan en leg hem op een bordje. Spreid er de avocado over uit en leg er de groentjes op.

Uit het boek "Heerlijk Licht"

Onze charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken. 

Haar gerechtjes – van een healthy burger, over een frisse quinoasalade tot een verrassend koud pastagerechtje – zijn in minder dan 30 minuten klaar. Ideaal voor culinaire verwenners met een drukke agenda! Chiara vertrekt bovendien van gekende gerechten, maar brengt ze op smaak met haar persoonlijke formule.

Lees meer over Heerlijk Licht

Inspiratie & blog