Gestoomde zeebaars met lente-ui

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 middelgrote zeebaarzen
400 g jasmijnrijst
5 lente-uitjes
16 mini-paksoi
1 stuk gember
1 el zetmeel
1 el oestersaus
5 tl sesamolie
enkele steeltjes koriander
witte peper - zout
neutrale olie (bv.: zonnebloemolie, arachideolie)
1 dl kippenbouillon
0,5 dl lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 tl oestersaus
1 tl suiker

bereiden:

Spoel en stoom de rijst volgens de verhouding: 1 deel rijst op 1 deel water. Snijd de pijpajuin en gember in julienne en leg ze op ijswater zodat ze mooi krullen. Haal het kontje van de paksoi en snij in twee.

Kuis, ontschub en fileer de vis. Controleer op eventuele graten en kruid met witte peper en zout. Leg de zeebaars op een bedje van de pijpajuin en leg op iedere filet een stukje gember van ongeveer 0,5cm dik. Stoom de visfilets ongeveer 6 minuten.

Meng voor de sojasaus de kippenbouillon, de oestersaus, de suiker en de twee soorten sojasaus. Laat opkoken en zet even opzij. Frituur de gember ongeveer 10 seconden in een neutrale olie.

Wok de look en de paksoi beetgaar en kruid af met zout, een eetlepel oestersaus en een weinig kippenbouillon. Voeg dan een scheutje water aan het zetmeel toe en giet het over de paksoi om de saus te binden. Werk af met een extra scheut sesamolie.

Neem de vis uit de stomer en verwijder de gember. Bedek de vis met de overgebleven lente-uitjes en de gefrituurde gember. Overgiet elke filet met een scheutje sesamolie en de sojasaus. Overgiet de vis tenslotte met een beetje kokende arachideolie en dresseer.

werk af:

Werk af met takjes koriander voor een frisse toets.

Inspiratie & blog