Geroosterde zeeduivel-chop met buikspek, mierikswortel en bloemkoolpickles

Een recept van Jan Buytaert

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
tarwebloem
4 dikke plakken gerookt buikspek
6 el mierikswortel, vers en geraspt
0,5 dl lichte mayonaise
0,13 bloemkool
picklesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
4 champignons
1 kl citroensap
peper en zout

Bereiden:

Snijd de zeeduivel dwars in 4 dikke moten. Rasp de mierikswortel en meng hem met net genoeg mayonaise om de mix aan elkaar te houden.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Stoom die in een mandje. Laat ze afkoelen en meng ze met een zelfgemaakte of kant-en-klare mosterdpicklessaus. Stoof de champignons halfgaar met het lepeltje citroensap, peper en zout. Olie een grillplaat of pan lichtjes in met olijfolie en maak die heel warm.

Kruid de stukken vis af met peper en zout. Wentel ze door de bloem en klop er de overtollige bloem weer af. Leg ze op de hete grillplaat. Leg ook de sneden spek op de grill. Snijd een kruisje in de bovenzijde van de tomaatjes en leg de tomaatjes en de champignons op de plaat.

Draai vis, spek, tomaatjes en champignons tijdens het grillen niet alleen om, maar verleg ze ook telkens 45° zodat je een mooi roosterpatroon krijgt.

Leg alle ingrediënten na het grillen even op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen. Schik ze daarna op een warm bord met de mieriksworteldressing, de bloemkoolpickles en wat van het braadvocht.

Biertip: Tripel Karmeliet 

Inspiratie & blog