Aardpeerpuree met warmoes

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ui
1 teentje knoflook
150 gr zoete aardappel
350 gr aardpeer
250 ml water
1 tl bouillonpoeder
10 stengels warmoes
1 cm gember
2 el sojasaus
amandelschilfers

Bereiding:

Snijd de ui fijn en doe hem in een diepe, grote pot met de olijfolie. Schil de wortels en Stoof de ui aan in een pan. Pers er de knoflook bij. Schil de zoete aardappelen en de aardperen en doe ze in stukjes. Doe ze mee in de pan met de ui. Voeg het water en het bouillonpoeder toe. Kook ongeveer 10 minuten. 

Blend tot een glad geheel in een blender of gebruik een staafmixer. Kruid royaal met peper en zout. Snijd de stammetjes van het warmoes in stukjes en snijd de bladeren doormidden. Doe in een pan met olijfolie en stoof aan. Rasp wat gember erover en blus daarna met sojasaus. Dresseer het warmoes over de puree, rooster de amandelschilfers lichtjes en strooi ze erover.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog