Zet je schrap voor de nieuwe lichting Jong Keukengeweld!

Vorige week werd door niemand minder dan onze eigenste njam!-chef Jan Buytaert de selectie van Jong Keukengeweld 2014 bekendgemaakt! Dat het de meest smaakvolle editie ooit zal zijn staat nu al bijten kijf. Maar liefst 60 jonge chefs zullen de komende maanden het beste van zichzelf geven achter hun fornuis om onze Vlaamse eetcultuur nog sterker in de markt te zetten! Onder hen ook twee njam!-talenten: Jan Tournier van Restaurant Cuchara in Lommel en Michaël Vrijmoed van Restaurant Vrijmoed in Gent.

“De lat is minstens even hoog of zelfs hoger gelegd dan vorig jaar” aldus Jan Buytaert. “Zoveel jong, culinair talent in Vlaanderen, dat geeft een goed gevoel voor de toekomst”.

Jong Keukengeweld Jan Tournier

Jong keukengeweld start met een jongerenactie in het binnenland. Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en wil jij wel een keertje gaan genieten van een menu bereid door een jong, Vlaams toptalent? Reserveer dan via de facebookpagina van Jong Keukengeweld in plaatsje in jouw favoriete restaurant en betaal slechts €45 of €55 (voor restaurants met een Michelinster of een G&M-quotering van boven de 15) voor een overheerlijk driegangenmenu! Deze actie loopt nog tot en met zaterdag 15 november 2014.

Voor het internationale luik van Jong Keukengeweld werden ook 22 Flanders Kitchen Rebels geselecteerd met als taak onze Vlaamse gastronomie op de wereldkaart te zetten. Zij zullen samen met Toerisme Vlaanderen ons land culinair vertegenwoordigen en promoten op internationale events.

Bekijk hier het verslag van de kick-off! 

 

Lees ook...