Yuma, crackers met een doel voor de planeet!

Yuma crackers zijn versterkt met krekelmeel. Meel van wat? Ja ja, van krekels! Deze duurzame superfood is zeer eiwitrijk en smaakt bijna nootachtig. Yuma creëert een duurzame manier om je proteïne inname te verhogen, a.d.h.v. gezonde & lekkere crackers. Het eten van insecten is veel beter voor de natuur en onze ecologische voetafdruk. En in de vorm van een cracker is de instap veel lager. Want eerlijk, je proeft er niets van! In Europa is het eten van insecten namelijk nog niet zo ingeburgerd, maar wist je dat wereldwijd 1 op de 3 mensen insecten eten? We staan dus nog een beetje achter… Deze crackers zijn dus speciaal gemaakt voor alle fijnproevers die zichzelf willen verwennen en tegelijkertijd voor hun gezondheid en voor hun planeet willen zorgen!

Waarom kiezen voor deze crackers? 

De crackers zijn een écht superfood. Ze bevatten:

  • 60-70% proteïne 
  • meer Omega 3 en meer vitamine B12 dan zalm
  • kalium dan bananen en melk
  • meer ijzer dan spinazie 

En ze zijn ook nog eens enorm duurzaam: 

  • Waterverbruik: Wist je dat je 2200 liter water nodig hebt om 100g rundvlees te eten? Vervang dat door krekels en dit aantal daalt met een factor 2000!
  • Kweekgebied: Traditionele veeteelt neemt veel ruimte in beslag ... Zo verdwijnen er elke dag meerdere hectaren bos- en natuurgebied om plaats te maken voor onze vee-industrie. Krekels daarentegen kunnen met 15 keer minder ruimtegebruik dan vlees verticaal gekweekt worden, zelfs in steden!
  • Broeikasgassen uitstoot: Koeien zijn grote boosdoeners op dit vlak want ze stoten voornamelijk methaan uit, een krachtige broeikasgas. Krekels stoten 60 keer minder broeikasgassen dan koeien!

De crackers zijn beschikbaar in verschillende smaken: Komijn & Mosterd, Rozemarijn & Lijnzaad, Zeezout en Pompoenzaden en nog meer heerlijke combinaties!


Njam! Midzomerfeest

Om de launch van het nieuwe seizoen van ‘Open Vuur’ in de kijker te zetten werd er een njam!-Midzomerfeest georganiseerd vol met lekkernijen. Hier mocht Yuma ook zeker niet ontbreken. Er werden heerlijke dips gemaakt door onze chefs:een tomatendip met duizendblad  & groene pestodip met melganzenvoet. Een ideale combinatie met de Komijn, Rozemarijn & Zeezout crackers. De gasten waren erg enthousiast over de fijne smaak van de crackers en de dips!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Yuma? Ontdek hier hun volledige gamma en waar je ze kan vinden, en kijk hier naar de gloednieuwe afleveringen van ‘Open Vuur’. Smakelijk!   

Lees ook...