World Veggie Day: de lekkerste adresjes om heerlijk vegetarisch te tafelen

Op 1 oktober is het ‘World Vegetarian Day’ en staat de vegetarische levensstijl over heel de wereld centraal. En daar doen ook wij graag aan mee! Want vegetarisch eten is vandaag veel meer dan een saai slaatje. Er zijn talloze alternatieven voor vlees en vis beschikbaar en met groenten alleen kan men zeer creatief omspringen. En ook in restaurants worden er meer en meer vegetarische alternatieve aangeboden. De njam!-redactie ging proeven en selecteerde enkele adresjes waar je heerlijk vegetarisch kan tafelen. Smakelijk!

Ferm in Keerbergen

Ferm ‘Bio Food en Market’ is een hippe en vooral gezonde lunchbar in Keerbergen. Je kan er terecht voor een lekker ontbijt, een gezonde lunch, ‘green’ patisserie en take-away gerechten. Al de gebruikte producten zijn 100% biologisch en groenten en fruit spelen hier de hoofdrol. Als vegetariër kom je hier zeker aan je trekken!

Vrijmoed in Gent

Ook bij onze njam!-chef Michaël Vrijmoed kan je heerlijk vegetarisch gaan genieten. De chef biedt immers een menu ‘Puur Groenten’ aan, en dat in maar liefst 4 tot en met 7 gangen! Michaël brengt creatieve en uitzonderlijk smaakvolle vegetarische gerechten. Zo combineert hij bijvoorbeeld Parijse champignons met kombu en Parmezaanse kaas, en wortel met kokos en lychee.

Little Asia in Brussel

Aziatisch en vegetarisch genieten? Dat kan bij Little Asia, het restaurant van njam!-chef Quyên Truong Thi. Quyên biedt voor de vegetariërs een volledig vegetarisch menu aan, met onder andere een tofu soep met knapperige groentjes, galanga en limoenblad, en een heerlijke papaja salade.


Lombardia in Antwerpen

Lombardia werd opgestart als natuurvoedingswinkel en groeide door de jaren heen uit tot een echt vegetarisch restaurant. Hier kan je terecht voor gezonde broodjes, vegetarische en veganistische gerechten, bio voeding en bio drankjes, en veel meer. Een origineel, lekker én gezond adresje!

Komkommertijd in Gent

Komkommertijd is een gezellig restaurantje in Gent waar je terecht kan voor een volledig plantaardig buffet à volonté. Krijg je niet genoeg van al die lekkere groentenbereidingen, dan kan je ze in de take-away ook afhalen voor thuis.

Graanmarkt 13 in Antwerpen

Seppe Nobels kookt altijd graag met groenten en in zijn restaurant Graanmarkt 13 kan je op aanvraag een volledig vegetarisch menu krijgen. De gerechtjes barsten van de smaak, zien er goed uit, en zijn nog eens gezond ook. Reserveren is de boodschap, want het restaurant zit bijna altijd vol!

Lukemieke in Leuven

In Leuven kunnen vegetariërs hun hart ophalen bij Lukemieke, al jaren het bekendste ‘groene’ restaurant van Leuven. Hier proef je van kruidige gerechten met super verse groentjes, zoals de bekende pompoencurry, of een lekkere vegetarische broccoliburger.

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...