Verken onze Belgische kust en bezoek de leukste adresjes!

Un po' di Peppe, een goeie klont Roger en een snuifje Dominique op een bedje van zee en strand en dat met kilo's vriendschap, heerlijke feestgerechten én massa's fun. Dat is het succesrecept van de 3 chefs voor een culinaire vakantie aan zee! Ze bereiden samen haalbare feestgerechten voor ’s avonds, maar ook ontbijt, lunch en aperitief komen aan bod!  Roger van Damme, Peppe Giacomazza en Dominique Persoone genieten van een boysweekend aan onze Belgische kust en overladen de njam!-kijker met ideeën voor de feesten.

De 3 chefs gaan ook op verschillende culinaire uitstappen in de kustregio! Zo is Roger van Damme de garnaalvissers te paard gaan bezoeken. Het strand van de garnaalvissers te paard vind je in Oostduinkerke. Strand, uitgestrekte duinen en garnaalvissers te paard, authentieker kan het niet. In Oostduinkerke proef je het vissersleven van weleer; het is de enigste plaats in de wereld waar garnalen nog te paard gevangen worden. Bij laag tij zie je de vissers in gele jekker en met hun stoere boerenpaarden aan het werk. De garnalen worden niet alleen gevangen, maar af en toe ook gekookt en verkocht op het strand.

Peppe bezocht tijdens het boysweekend de vismijn van nieuwpoort. Hier kan je nu eens letterlijk en figuurlijk de sfeer opsnuiven. Het veilen van vis is een schouwspel dat alle zintuigen aanspreekt. Wie wil meegenieten van een rondleiding in en rond de vismijn en het visveilingsysteem van dichtbij wil meemaken kan dat. Peppe nam een verse rog mee en maakte een Pasta regalo met rog klaar in De Chalet aan Zee. 

Afbeelding met persoon, binnen, muur, man

Automatisch gegenereerde beschrijving

Op de agenda stond ook een bezoekje van Donald Deschagt,  Seaweedchef van Het Lekkere Westen. Zijn liefde voor zeegroenten, wieren en algen, en al het andere moois wat de Noordzee ons te bieden heeft, is jaren geleden begonnen en zijn passie groeit nog elke dag. De zee, de golfbrekers en de duinen zijn immers zijn achtertuin. En zeg nu zelf, welke tuin is mooier dan deze ? Wekelijks wandelt hij gelaarsd het water tegemoet, knipt wieren en algen, plukt kruiden in de Bredense duinen, bloemen en bloesems, wilde rucola, duindoornbessen,.. die hij dan heel subtiel verwerk in zijn gerechten. Onze chefs waren hier uiteraard benieuwd naar en zijn samen met hem op zoek gegaan naar zeewier en hebben hier nadien een heerlijk gerechtje mee gemaakt.

De heren zetten hun laatste dag in met een frisse duik in zee. Op het slotmenu een hartige tiramisu van Peppe, een panna cotta met rum van Roger en een stevig staaltje outdoorcooking van Dominique samen met vriend en talent Willem Hiele. Ze maken samen een heerlijke misosoep klaar. Willem Hiele is één van de North Sea chefs. Zijn kookstijl is een reflectie van hoe hij zelf in het leven staat. Met respect voor het product, de vakman en onze gast. Daarom is het voor hem cruciaal dat hij het verhaal achter z’n gerechten zelf kan toelichten.Hij is verzot op het geluid van de golven, de zilte lucht en de meeuwen in de glooiende duinen. Voor hem is de Noordzee een inspiratiebron en een speeltuin waarin hij zich dagelijks kan verliezen. Door zijn nonkel die ijslandvaarder was en zijn vader die appelbomen in hun tuin had staan, raakte hij op jonge leeftijd gefascineerd door de zuivere terroir van het polderlandschap.

Je kan al de avonturen van de chefs bekijken in het nieuwe programma De Chalet aan Zee, elke zondag een nieuwe aflevering om 9u, 17u en 23u op njam!

Zin gekregen om zelf ook de kust te gaan verkennen? Ontdek meer informatie bij Een Zee van Smaak.