Sportfood, nieuw programma met Stephanie Scheirlynck: sportdiëtiste van onze Belgische medaillewinnaars

Vanaf vandaag starten de opnames van het gloednieuwe njam!-programma Sportfood, waarin topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck samen met Michaël Vrijmoed de njam!-kijker advies geeft! Stephanie is zeker geen onbekende in de sportwereld: onze olympische medaillewinnaars Nafi Thiam, Greg Van Avermaet en Jolien D'hoore worden door haar begeleid. Met Sportfood kunnen de njam!-kijkers nu ook genieten van het professionele voedingsadvies van deze succesvolle voedingsspecialiste.

Sporten is gezond! En als je dan ook nog eens gezond en juist eet, ben je helemaal goed bezig. Bovendien is sporten ook ‘in’. Denk maar aan het succes van The Antwerp 10 Miles of aan de vele amateurwielerwedstrijden die elk weekend worden georganiseerd. Maar wat moet je nu precies eten de dag voor die wedstrijd? Wat maak je klaar vlak na je werk voordat je de fitness induikt en is het nu echt zo dat topwielrenners vlak voor de wedstrijd bergen pannenkoeken naar binnen spelen? Een volwaardige voeding, wel of geen koolhydraten, gezond en ongezond vet: wat heb je wanneer nodig?

Dit zijn vaak gestelde vragen waarop topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck een antwoord weet. Stephanie is ervan overtuigd dat de juiste voeding bijdraagt tot de ultieme sportprestatie, zowel bij topsporters als bij amateurs. En ze spreekt met kennis van zaken, want ze werkt onder meer voor RSC Anderlecht, Greg Van Avermaet, Nafi Thiam, Jolien D’hoore, en tal van andere topatleten.

In Sportfood geven Stephanie en njam!-chef Michaël Vrijmoed antwoord op een vraag van een sportieve kijker. Bijvoorbeeld: Daan fietst elke zondagvoormiddag met zijn club 100 kilometer. Wat eet hij best als ontbijt en wat neemt hij mee, on the go? Stephanie vertelt ons welke ingrediënten de sporter nodig heeft en njam!-chef Michaël Vrijmoed interpreteert haar richtlijnen en stelt aan de hand daarvan een gerecht samen, dat hij samen met haar klaarmaakt. Michaël sport ook graag in zijn vrije tijd en ook zijn keuken leunt aan bij dit gegeven.

Sportfood, vanaf 20 september elke dinsdag om 17u15, 21u15 en 24u00 op njam!

Meer info over Stephanie vind je hier.

Lees ook...