Smaakmeesters: dit mag u niet missen in het openingsweekend

Smaakmeesters is een culinair festival. Heel oktober proeft u van het vakmanschap van Antwerpse horecazaken. Tijdens het openingsweekend van 1 en 2 oktober mag u volgende lekkernijen niet missen!

Proevertjes

De 65 Antwerpse Smaakmeesters komen in dit weekend naar buiten. Letterlijk. Ze staan voor hun zaak met kleine gerechtjes die u kan proeven. Vakmanschap voor een zacht prijsje. U kan uw eigen wandelroute uitstippelen langs de deelnemende zaken.

Podia met demonstraties en workshops

Zowel op de Groenplaats, aan het MAS als aan het KMSKA staat een podium. Daarop geven bekende koks zoals Johan Segers en Ingrid Neven demonstraties en workshops. Met meer dan veertig culinaire shows hebt u geen tijd om u te vervelen.

De Smaakverhalenmeester

Op de Groenplaats zorgt een zogenaamde Smaakverhalenmeester voor het entertainment. Met grappige Antwerpse weetjes en sappige culinaire verhalen.

Kinderworkshops

Kinderen smullen mee van het programma. Zij kunnen cupcakes maken met Toon De Klerck of gelatosticks decoreren bij Cremerie Germaine. Maar ook gekke gezichten in pompoenen snijden of nostalgisch kastanjes poffen.


Foodfilmfestival

Het Felixpakhuis projecteert culinaire films en kortfilms die elke foodie moet gezien hebben. Met op zondag om 14 uur een vertoning van de schattigste gastronomische film ooit: ‘Ratatouille’.

Kruidenmarkt

De Leopold De Waelplaats verandert in een geurige kruidenmarkt, onder leiding van Wim Maes van Cook & Herb. Maes heeft heel wat ervaring met het kweken van kruiden en bijzondere groenten en werkt regelmatig samen met topchefs.

Meer info

Smaakmeesters - culinair stadsfestival
Heel oktober - openingsweekend op 1 en 2 oktober
Diverse locaties in Antwerpen
Volledig programma en mobiliteitsinfo op www.smaakmeesters.be

Lees ook...