Ontdek Nomad Fine Food in Antwerpen!

Hip en no-nonsense foodconcept in Antwerpen? Een wereldse keuken bij jouw thuis of op locatie? Een nadruk op echte, eerlijke en natuurlijke voeding? Check, check en check!

Als bovenstaande jou ook als muziek in de oren klinkt, wordt het hoog tijd dat je kennis maakt met Nomad fine food. Dit concept is het resultaat van een gezamenlijke passie van levenspartners Steven en Sophie. Ze creëerden een culinair concept dat uit verschillende activiteiten bestaat, maar altijd met een focus op (h)eerlijke voeding. Njam! had een aangename babbel met Steven, de culinaire tovenaar van het duo.

Brunchen met nomad

First things first: wat is Nomad?

Nomad is een ‘culinair atelier’ in Antwerpen, gelegen in de Nassaustraat in het centrum van de stad. Het atelier is het hart van onze onderneming: daar gebeuren immers alle voorbereidingen.

Het project ‘Nomad’ bestaat uit 3 luiken. In de eerste plaats is er ons catering project en dat is direct onze hoofdactiviteit. Hierbij starten we van een wereldse keuken met heel veel groenten. Maar op vraag van de klant kan het ook een klassiekere formule worden, al proberen we wel altijd veel aandacht te besteden aan de groenten. Gezonde en superieure ingrediënten zijn sowieso de belangrijkste aspecten in onze kookfilosofie.

Het tweede luik van ons concept zijn de feesten en diners die we organiseren in het atelier. Dan kook ik eigenlijk in mijn eigen open keuken en komen mensen bij ons lekker genieten. Er zijn dan geen geheimen als het op de gerechten aankomt en er is veel interactie met de gasten. Daardoor heerst er een gemoedelijke maar dynamische sfeer. 

Het laatste luik, en het nieuwste, is onze summer pop-up ‘BMF’. Dat wordt fantastisch! BMF staat voor ‘Bring Me Food’ en dat vat goed samen wat we gaan doen. Mensen komen binnen, geven aan wat ze niet mogen of willen eten, en wij doen de rest. Geen keuzestress dus over gerechten, menu’s of andere zaken. Mensen moeten al genoeg kiezen tegenwoordig (lacht)!  Reserveren is aangeraden en kan binnenkort op onze website.

Gerechtje van nomad

Hoe zijn jullie bij de naam Nomad gekomen?

Nomad betekent eigenlijk ‘zonder grenzen’ en dat is een knipoog naar ons verleden. We hebben een 5-tal jaar in Zuid-Afrika gewoond en hebben daarnaast ook al veel andere dingen gedaan. We zijn dus eigenlijk een beetje nomaden! Daarnaast verwijst het naar het feit dat wij met onze catering naar de mensen reizen en dus nog steeds rondtrekken.

Hoe zijn jullie met dit concept gestart?

Toen we terugkwamen uit Zuid-Afrika, waar we een eigen hotel-restaurant hadden, wouden we met iets nieuw en fris in België beginnen. Feesten en catering lagen voor de hand en we zijn zo bij Nomad terechtgekomen. Ik heb trouwens enkele invloeden meegebracht uit Zuid-Afrika: zo gebruik ik nu veel meer avocado’s, macadamia noten en biltong (een techniek uit Zuid-Afrika om vlees te drogen).

Gerechten met avocado

Voor welke formule kiezen de meeste van jullie klanten?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een formule waarbij we gewoon een buffet gaan opstellen bij de mensen thuis. We werken dan het eten ter plaatse af met onze eigen schalen en decoratie.  Op deze manier is er geen voorbereiding nodig van de klant en behoudt hij de volledige privacy van het feest, want er is ook geen bediening.  Bovendien is er geen afwas, want die komen wij de dag erna terug ophalen (lacht)!

Kruiden fijnhakken

Wat mogen we in 2016 nog van jullie verwachten?

Mijn echtgenote is volop bezig met keramiek en dat wordt dan ook dan ook een nieuw luik van Nomad. Borden, schalen, tasjes, enzovoort. Zij is momenteel al de ruggengraat van de firma en doet alle decoratie en styling. De keramiek is de volgende stap in deze evolutie. Ik blijf verantwoordelijk voor het culinaire luik van ons concept en zo vormen we de perfecte tandem.

Daarnaast zou ik zelf ooit wel terug iets willen doen in de hotelsector. Maar dan echt iets ‘out of the box’, zoals een pop up hotel in units op stadsdaken. Als ik zelf op citytrip ben, zijn dat ook de dingen waarnaar ik op zoek ben.

Bedankt Steven voor de toelichting en veel succes in 2016!

Meer weten over Nomad? Ontdek alle info op http://nomadfood.be 

 

Lees ook...