Nuance 2.0

Njam!-chef Thierry Theys (°1984) is een opmerkelijk gastronomisch talent. Slechts 3 jaar na de opening van zijn restaurant Nuance, gelegen in een voormalig bankkantoor in Duffel, behaalde hij zijn 2e Michelin ster. Hij was daarmee een van de jongste chefs ooit die deze erkenning mocht ontvangen. Ook in de Gault&Millau gids behaalde hij met zijn restaurant steeds hoge scores (in 2015 nog 17/20) en werd hij in 2010 uitgeroepen tot Jonge chef van het jaar. Koken is Thierry’s passie en zijn leven, en zijn streven naar perfectionisme in de keuken bezorgde hem al snel een plaats aan de culinaire top.

Thierry’s kookstijl is gebaseerd op een klassieke basis, waarbij het product primeert, en die wordt aangevuld met nieuwe technieken. Contrasten spelen hierbij een grote rol en dit zowel in smaak als in textuur. Deze combinatie resulteert in een zeer arbeidsintensieve keuken en complexe, rijke gerechten. In zijn programma Nuances op Njam! doet Thierry de geheimen van zijn gerechten uit de doeken, zodat de geoefende hobbykoks ook thuis aan de slag kunnen.

In 2014 opende Thierry Bistro Vintage in Kontich, een toegankelijk restaurant met bistrokeuken in een landelijke sfeer. Met geniet er van hoogstaande gerechten van vroeger, kwalitatieve vleessoorten, en ook enkele meer creatieve gerechten. Voor meer informatie kan je terecht op www.bistrovintage.be.

Nuance

Maar Thierry en zijn vrouw Sofie willen blijven evolueren. Daarom werd in 2015 Nuance volledig vernieuwd, met een nieuw interieur, een nieuwe huisstijl, en een nieuwe website. Wij brachten het koppel een bezoek in hun nieuwe restaurant. Al bij het binnenkomen zijn de eerste veranderingen duidelijk: gasten worden nu ontvangen in een ruim sas, waarna ze naar hun tafel begeleid worden. De grote eyecatcher in de nieuwe nuance is het werk ‘Any Suggestion?’ van Marc Lagrange, waar een suggestieve dame samen met een gerecht wordt geportretteerd. Het geeft het restaurant een speciale en sensuele sfeer. De nieuwe inrichting werd volledig bedacht door Thierry en Sofie, die beiden fel geïnteresseerd zijn in interieurdesign en daarvoor ook vaak beurzen bezoeken. Thierry beschrijft de nieuwe stijl zelf als ‘modern klassiek’, of het gevoel van in Parijs te eten op een moderne manier. Het geheel is hedendaags gezellig met veel grijstinten, maar ook bruine, blauwe en gouden kleuren. De tafels zijn gedekt met wit linnen en men neemt plaats in moderne bankjes en gemakkelijke, mooie kuipzeteltjes. Achteraan in het restaurant is er nu plaats voorzien voor extra tafels, al is het aantal couverts (max. 42) gelijk gebleven. Een van de belangrijkste wijzigingen zijn ook de wanden die nu bestaan uit speciale materialen om de akoestiek te bevorderen.

Nuance

En de kookstijl? Daar is (gelukkig) niet veel aan veranderd. Thierry’s kookfilosofie blijft dezelfde en Sofie serveert de gerechten nog steeds met de glimlach en een natuurlijk charme. Ook topsommelier Steven Wullaert, een van de besten van ons land, zorgt nog altijd voor een memorabele begeleiding in het glas. Wij laten jullie nog even meegenieten van het lekkers in het bord: 

Nuance

Nuance

Nuance

Meer informatie vind je op http://resto-nuance.be/ en https://njam.tv/chefs/thierry-theys

Sven & Frank van de njam!-redactie
© Foto's: Adriaan Van Looy 

Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren