Njam!-chefs Roger van Damme en Thierry Theys koken in Ibiza

Onze njam!-chefs Roger van Damme en Thierry Theys zijn vandaag niet alleen bekend in België. Ook over de landsgrenzen heen scoren beide sterrenchefs met hun gastronomische hoogstandjes en unieke kookstijl. Roger en Thierry worden daardoor steeds vaker gevraagd om in het buitenland op locatie te koken. En dat is natuurlijk ook goed voor hun internationale imago. Deze zomer werden de twee chefs gevraagd om te koken op het prachtige eiland Ibiza. En daar moesten wij natuurlijk bij zijn!

Het concept: een zonovergoten 4-mains

Thierry en Roger kennen elkaar al jaren en speelden al lang met het idee om eens samen in het buitenland te koken. Roger is een grote fan van het zonovergoten Spaanse eiland Ibiza en kent er dan ook de allerleukste plekjes. Tijdens een bezoek vorig jaar ontstond het idee om op het prachtige eiland, dat steeds vaker door Belgen bezocht wordt, een uniek 4-mains event te organiseren.

De locatie: Cala Bonita

Cala Bonita is een van Ibiza’s mooiste plaatsen. De naam ‘Cala Bonita’ betekent dan ook letterlijk ‘mooie baai’. Het baaitje is gelegen op een goed kwartier van Ibiza stad en was vroeger gekend als Playa s’Estanyol. Men komt er via een steile, stoffige weg die naar het strand beneden slingert. Opletten dus als je met de scooter komt! Eenmaal ter plaatse wordt de inspanning echter dubbel beloond. In een prachtig baaitje, omgeven door traditionele vissershutjes, pijnbomen en rotsen, ontdekt men het strand en het gelijknamige restaurant ‘Cala Bonita’. Het restaurant zelf bestaat uit een klein winkeltje, een mooie bar waar je ook terecht kunt voor lekkere tapas, en een grote halfopen eetruimte, met prachtig uitzicht op het strand en de zee. Op het strand zijn er ook enkele strandstoelen en kleine tafeltjes waar men kan aperitieven of nagenieten van de lunch of diner. Er is bijna altijd een DJ aan het werk die zorgt voor zwoele, zomerse beats. Meer Ibiza dan dit wordt het niet.

Het menu: Belgium meets Ibiza

Voor deze speciale gelegenheid werd Cala Bonita twee avonden lang omgevormd tot luxerestaurant. De inkleding was zoals steeds in typische Ibiza stijl: veel hout, witte kleuren en ruwe materialen. Onze Belgische chefs Roger en Thierry zorgden voor een uitgebreid menu voor de gasten. Een hele uitdaging op locatie! De chefs moesten immers rekening houden met elkaars kookstijl, de warmere temperaturen, en de verwachtingen van de vakantiegangers en lokale fijnproevers. Roger en Thierry kozen daarom voor gerechten met Spaanse toetsen, Mediterrane smaken, en fris-zure accenten. Het menu van de avond:

Amuses

Handgesneden “Jamon de Bellota”

“Patatas Bravas” met Belgische Royal Belgian Caviar en licht pikante crème van bieslook

Paling op Japanse wijze

Tempura van oester

Gerechten

“Pan con Tomate”, een creatief geïnterpreteerde versie van het bekende Spaanse gerecht met geroosterd brood en tomaten.

Sirvia van Ibiza (een lokale vissoort), met amandelen, miso, en een jus van zeevruchten en yuzu

“Gambero Rosso”, met inktvis, rode rijst en kimchi

“Simmenthal” rund, met ajuin, chorizo, en een saus van gegrilde BBQ rode paprika met limoen

“Sunny Side Up” dessert met meringue, vanille en bloemen

“Churros”

Starten deden de gasten met een glaasje Laurent Perrier Champagne, bij de gerechten zelf werden heerlijke, voornamelijk Spaanse wijnen geschonken. Een culinaire avond om nooit meer te vergeten!

Het verdict: zéker voor herhaling vatbaar

De reacties van de gasten waren overweldigend. Heerlijk genieten van topgastronomie, in een supergezellig restaurant aan een privé strand met zicht op de oceaan… Men zou van minder gelukkig worden. Het was dan ook duidelijk dat dit evenement voor iedereen voor herhaling vatbaar was. En hopelijk kunnen wij er volgende keer terug bij zijn!

Sven van de njam!-redactie 

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren