Nespresso Mornings, de kunst van het sterrenontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag? Dat is zonder twijfel het ontbijt! En wie aan ontbijt denkt.. die denkt ook aan koffie, als integraal onderdeel van het Belgisch ontbijt. Voor 2/3 van de bevolking is zo’n bakje zwart goud dan ook essentieel bij het begin van de dag. Daarom lanceert Nespresso nu “Nespresso mornings” waarbij het koffiemerk de Belgen wil inspireren voor het ontbijt. En dat doen ze uiteraard niet zomaar. Samen met enkele topchefs uit de Belgische gastronomie werkt Nespresso aan een reeks inspirerende ontbijtrecepten op basis van alledaagse ingrediënten gekoppeld aan de aromatische profielen van de Grand Crus Lungos. Deze recepten zullen tijdens de maand mei te proeven zijn bij vier grote chefs. Zij zetten voor het eerst hun deuren open voor een waar sterrenontbijt!

David Martin, Roger van Damme, Filip Claeys en Jean-Philippe Darcis gingen de uitdaging aan en creëerden elk een aantal innovatieve ontbijtrecepten die beantwoorden aan de aromatische profielen van vier Nespresso Lungo Grands Crus.

sushi

Onze eigen njam!-chef Roger van Damme, die in het njam!-programma “Op de koffie” al eerder aan de slag ging met de heerlijke Nespresso variëteiten (de receptjes vind je hier), creëerde ditmaal een sushi van sneetjes wit brood met chocoladepasta, koffie en een crunch van hazelnoot.  Bij dit gerechtje serveert hij de Fortissio Lungo, een intense en rijke koffie met een volle body.

“Het rijke aroma van Fortissio Lungo met zijn bitterheid past perfect bij de smaak van donkere chocolade. De zoete toetsen van geroosterd graan pairen ideaal met het brood, de hazelnoot crunch en de geroosterde sesamzaadjes.”

pannenkoek

Meester chocolatier Jean Philippe Darcis serveert pannenkoekjes met verse kaas, esdoornsiroop, banaan en gekaramelliseerde pecannoten met Vivalto Lungo Decaffeinato.

"De sterkte van de Vivalto Lungo Decaffeinato geeft dit weinig gesuikerd ontbijt net dat tikkeltje extra kracht. De koffie onderstreept tevens de harmonie tussen de esdoornsiroop en de banaan met bruine suiker."

vlaswijting

Northseachef Filip Claeys van restaurant De Jonkman** brengt gerookte vlaswijting met raapjes en platte kaas gecombineerd met Linizio Lungo.

"De gerookte smaak van de vlaswijting combineert perfect met de moutachtige en graanaccenten van Linizio Lungo. De smeuïge textuur van de platte kaas sluit mooi aan bij de ronde en zijdzachte smaak van deze Grand Cru."

rodevruchten

David Martin van La Paix* kiest voor rode vruchten met hibiscus bloem en serveert hierbij de Vivalto Lungo

"De rode vruchten en de hibiscus bloemen combineren op harmonieuze wijze met de subtiele bloemachtige accenten van de Vivalto Lungo."

Ontbijtmomenten bij de Nespresso Ambassadeurs:

La Paix * - Ropsy Chaudronstraat 49, 1070 Brussel (zaterdag 9 mei)
Het Gebaar * - Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen (woensdag 27 mei)
Meester Chocolatier Jean Philippe Darcis - Kleine Boterstraat 40 1000 Brussel (zaterdag 30 mei)
De Jonkman ** - Maalse Steenweg 438, 8310 Brugge (datum nog te bevestigen)

Lees ook...