Tips & tricks voor het perfecte glaasje bubbels!

Wij hebben het genoegen om jullie de MARTINI® Brut voor te stellen.. deze Italiaanse schuimwijn wordt geproduceerd in Italië op basis van Chardonnay. Het gaat hier om een heerlijke witte, droge schuimwijn met frisse en aromatische geur. Zijn fruitaroma’s, peer en witte perzik zorgen voor een perfect evenwicht tussen fruitig en zuur.

Tijdens de feestdagen kan hij zonder enige twijfel dienen als dé perfecte aperitief! Gebruik de MARTINI® Brut zelfs tijdens de gerechten, bijvoorbeeld als je zeevruchten eet of andere lichte visgerechten!

Het ideale glas

Een coupette is ideaal om de bubbels in de kijker te stellen en deze vintage coupette-glazen zijn supertrendy, ze maken een heuse comeback!

Een traditioneel champagneglas past natuurlijk ook perfect bij MARTINI® Brut. Serveer de schuimwijn zeer fris, dit komt de heerlijke smaak nog meer ten goede.

Om het nóg feestelijker te maken, kan je kiezen voor een ballonglas. Voeg er in dit geval een paar ijsblokjes aan toe en dan klinken maar!

Voeg een speciale touch toe!

Proef eerst voldoende van de klassieke MARTINI® Brut om de smaak te appreciëren en goed te leren kennen.

Wil je jouw aperitief toch net dat tikkeltje specialer maken? Voeg dan een zachte siroop toe zoals vlierbloesemsiroop of siroop van witte perzik. Deze extra touch creëert een mooi evenwicht tussen fruitig en zuur!


Met MARTINI® Brut kan je ook lekkere cocktails maken, zoals de MARTINI® Royale Bianco. Voeg een ruime portie ijsblokken toe aan een ballonglas en giet er daarna 5 cl MARTINI® Bianco en 5 cl MARTINI® Brut bij. Voeg daarna het sap van een kwart van een limoen toe. Meng met 1 roerbeweging en geniet!

Een tipje: giet de schuimwijn voorzichtig of schuin in of langs de steel van een cocktaillepel. Anders bruist het misschien over...

Lekkere bijpassende hapjes…

Serveer bij jouw glas MARTINI® Brut een heerlijk bladerdeeghapje met gruyère en parmaham of combineer het met een hapje met avocado en garnalen. Een bijpassend fris hapje met gerookte zalm of gerookte forel zal jouw gasten zeker ook verrassen!

Geniet je tijdens de maaltijd van een glaasje MARTINI® Brut ? Schenk hierbij dan een oester, een stukje gemarineerde zalm, een sappig stukje parelhoen met roomsaus of een heerlijk Italiaanse risotto van langoustines!

Cheers & Geniet van de feestdagen!

Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren