Maak kennis met ons nieuwe online gezicht Joren Loockx

Joren Loockx, de winnaar van onze ‘Njam! Zkt Foodie’-wedstrijd, werd via een verrassingsbezoekje op zijn werk op de hoogte gebracht dat hij het nieuwe gezicht werd van onze online reeks. Hij maakt voor jullie elke vrijdag in ‘WeekendProef’ easy-snelle en lekkere recepten. Dit was voor ons de ideale gelegenheid om hem eens te ondervragen!


Wat vond je ervan toen we ineens bij je op het werk stonden?

Dat was een enorme verrassing. Onze directeur haalde me halsoverkop uit mijn klas omdat 'ouders van een leerling me nodig hadden'. Gelukkig nam een collega de klas voor mij over en zonder dat ik het wist, werd ik door onze directeur recht richting de verrassing geleid. Stephanie en de rest van de crew stonden me op te wachten in de leraarskamer. Ik stond er met m'n mond vol tanden... Een zalig moment!

Hoe waren de reacties toen je het nieuws bekend maakte? 

Vrienden en familie waren super enthousiast, en dat zijn ze nog steeds! Mijn vader vroeg meteen waar en wanneer hij de afleveringen kon bekijken. Andere vrienden vroegen dan weer wanneer ze konden langskomen, zodat ik voor hen kon koken. Voor mijn omgeving was het ook wel een verrassing dat dit gebeurde.

Hoe ben je begonnen met koken? Waar is deze passie ontstaan?

Mijn ouders en grootouders hebben me van kleins af aan altijd al een 'makkelijke eter' gevonden. Toen ik 8 à 9 jaar was ben ik begonnen met chocomousse te maken uit een kookboek van mijn mama. Daarna leenden we zelfs samen kookboeken uit in de bibliotheek, waar we dan samen enkele cakes hebben uitgeprobeerd. Mijn mama is overleden toen ik 12 jaar was, maar door haar kook en bak ik tot op de dag van vandaag nog altijd super graag.

Waaruit bestaat de perfect maaltijd voor jou?

Makkelijk: pasta! Mijn vriendin en ik houden echt van pasta. Wekelijks, of misschien zelfs dagelijks, eten we het op een andere manier. Pasta met tomaat en venkelzaad is een echte klassieker thuis geworden. 

De pasta vongole is dan weer het ideale gerecht voor een tête-à-tête. Bovendien, onmisbaar in elke perfecte maaltijd zijn verse kruiden. Basilicum is één van mijn persoonlijke favorieten, zowel in desserts als hartige recepten. Zelfs in drankjes kan het zo een meerwaarde zijn! En als ik dan toch over kruiden praat: peper en zout. Peter Goossens zei ooit dat je met peper en zout mirakels kan verrichten. Wel, hij heeft gelijk!

Welk gerecht zou iedereen eens moeten eten?

Voor de romantische zielen onder ons raad ik dus zeker de pasta vongole aan. Easy, lekker en snel, het lijkt ‘WeekendProef’ wel. Er zit zoveel smaak in waar je je vriend of vriendin zo van de sokken mee blaast. Het geeft je ook altijd een goede reden om die lekkere fles witte wijn te openen, aangezien er in het gerecht ook wat wijn zit.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Elke weekend-ochtend start voor mij op dezelfde manier: een lekkere tas koffie. Ik drink mijn koffie met flink wat warme melk en anderhalf theelepeltje vanillesuiker. Deze vanillesuiker maak ik zelf en die is gewoon altijd aanwezig bij mij in de keuken.

Gewoon wat gebruikte vanillestokken in de suikerpot doen en je hebt binnen de week lekkere aromatische vanillesuiker. Ik kan me geen zaterdagochtend inbeelden zonder mijn vanillekoffie.

Als laatste: wat staat er nog allemaal op je bucketlist?

Mijn vriendin en ik gaan erg graag uiteten. Er staan dus verschillende restaurants op onze bucketlist. Het Hof van Cleve staat erg hoog op deze bucketlist, het summum van de Belgische keuken. Maar ook andere restaurants uit het programma 'de Sterrenkaart' zou ik zo graag willen bezoeken. Ik denk maar aan de Slagmolen, Nuance, La Botte, enzovoort.

Op mijn bucketlist staat ook een roadtrip door Italië. Van noord naar zuid, heel Italië door. Het ontdekken van de verschillende lokale gerechten lijkt me zo geweldig.

Ben jij benieuwd naar wat Joren klaarmaakt in ‘WeekendProef?’ Laat je dan zeker elke week inspireren door een nieuwe aflevering op Facebook, Instagram en YouTube!

Lees ook...