Lekker Klassiek: het Do-Re-Mi van Dagny Ros

Studio 100, njam! & De Schorre presenteren op 26 augustus een gloednieuw festival: Lekker Klassiek. Een uniek concept dat klassieke muziek gebracht door topmuzikanten combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.Niet alleen het oor, maar dus ook de smaakpapillen worden verwend. Want tijdens het festival kan je ter plaatse bij de verschillende foodstands heerlijke gerechten bestellen op culinair hoogstaand niveau. Daar zorgen de topchefs van kookzender njam! voor. Bovendien zullen de chefs ook ter plaatse zijn: Roger van Damme, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Michaël Vrijmoed, Jan Buytaert, Jan Tournier, Johan Segers, Dagny Ros Asmundsdottir, Julie Baekelandt, Manuel Wouters en Quyên Truong Thi. Wij stelden njam!-chef & IJslandse schone Dagny Ros alvast enkele vragen over klassieke muziek én lekker eten!

Wat is jouw favoriete klassieke gerecht & waarom?

Ik hou van het zelfgemaakte stoofvlees met frietjes van mijn schoonmoeder. Zij gebruikt hier varkenswangetjes voor, hmmm! Mijn favoriete gerecht uit IJsland is traditionele visballetjes met veel ajuin en botersaus.

Kook je weleens op muziek?

Ja heel veel en meestal organiseer ik samen met mijn man en kinderen een gezellige brunch met steeds een leuk muziekje op.

Met welke artiest/muziekstijl zou je jezelf/jouw kookkunsten vergelijken?

Hmm iets eenvoudig, zoals Nouvelle Vague, Massive Attack of Röyksopp ….

Welke herinneringen wekken klassieke muziek bij jou op?

Een gezellige winteravond met een glaasje wijn, wat kaarsen en een vleugje muziek. Lekker romantisch met mijn man.

Wanneer luister jij het liefst naar klassieke muziek?

In de weekends als ik een brunch maak of als mijn man en ik samen koken … Herfst, winter, kerst … maakt niet uit.

Welk klassiek nummer is de perfecte match met jouw favoriete gerecht?

Voor mijn Belgische favoriet stoofvlees denk ik dan aan het nummer Houfnice van pianist Wim Mertens.

Bespeel je of heb je ooit zelf een muziekinstrument bespeeld?

Ik heb ooit orgel gespeeld! :-)

Als je een basis/klassiek ingrediënt zou kiezen voor het leven, iets dat je nooit beu zou worden, wat zou dat zijn?

Vis en dan nog het liefst mosselen!

Welke gerecht van jou kunnen de mensen proeven op Lekker Klassiek?

Mijn lekkere visburger met frietjes van zoete aardappel .. kom dat proeven!

Bestel hier je tickets voor Lekker Klassiek!

Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren