Kook lekkerder, gezonder en sneller met AMC

Een element dat vaak onderschat wordt bij het koken, is het kookgerei. Kwalitatief materiaal zorgt immers niet alleen voor een sneller kookproces, ook de smaak en zelfs de gezondheidsaspecten ondervinden er voordelen van. In ons programma ‘Wat cheft de pot?’ gaat njam!-chef Jeroen De Pauw aan de slag met het premium potten- en pannengamma van AMC. Je zal er kunnen zien hoe deze keukentools de chef helpen om sneller en beter tot het gewenste resultaat te komen. Want inspireren doen we jou bij njam! graag met recepten, ingrediënten én kookgerei!


Beter eten en beter leven met AMC

Zoals bij alles leidt ervaring tot het beste resultaat. En die ervaring kan het merk AMC als geen ander voorleggen. Reeds in 1963 lanceerde AMC immers het eerste kooksysteem en de innovatieve AMC-methoden. Die staan voor ‘zacht’ koken zonder toevoeging van water, en braden zonder toevoeging van vet. Tegenwoordig zijn de AMC-kookmethodes compatibel met zowat alle voedingsbereidingsstijlen en elke energiebron. Ze lenen zich dus uitermate goed voor zowel professionele- als amateurkeukens. 

Maar wat maakt de AMC-pannen en potten juist zo speciaal? Dat is eenvoudig: de AMC-kookmethodes, ontwikkeld op basis van een nauwkeurige timing en temperatuurcontrole. Elk ingrediënt wordt met deze methodes precies lang genoeg gekookt op de perfecte temperatuur. Daardoor behouden ze hun perfecte smaak én gezondheidsvoordelen. De kookmethodes berusten op drie pijlers:

  • Groenten worden gekookt zonder toevoeging van water
  • Vlees wordt gebraden zonder toevoeging van vet
  • De ingrediënten worden gecontroleerd gegaard, met de juiste gaartijden, wat zorgt voor tijdwinst en structuur

Deze drie aspecten resulteren in eenvoudige, overheerlijke en gezonde maaltijden en dus een betere en gezondere levensstijl!

De juiste pan of pot voor het juiste gerecht

In het programma ‘Wat cheft de pot’ zie je njam!-chef Jeroen De Pauw heerlijke gerechten bereiden met de AMC-pannen en potten. Per recept gebruikt hij een speciaal daarvoor geschikte pot of pan. Hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier. De volledige recepten kan je hier ontdekken.

  • Wraps

Voor perfect gelukte wraps, pannenkoeken, flensjes, platbrood en eieren gebruikt Jeroen de ‘oPan’ of ‘Brunchpan’. Dankzij de sterk gepolijste bodem heeft de pan zeer goede anti-aanbakeigenschappen zonder coating. De afneembare, ergonomische handgreep biedt een veilige en stabiele grip en kan je gemakkelijk verwijderen en weer vastmaken. Ideaal dus om op te bergen of om in de oven te gebruiken. 

  • Kip en vlees

Voor kip, steaks, worstjes, visfilet, schnitzel en ander vlees is de ‘HotPan’ of ‘Braadpan’ een prima keuze. In deze pan hoef je geen vet toe te voegen en dat resulteert natuurlijk in een gezondere manier van bakken. Ook deze pan heeft een afneembare handgreep en zeer goede anti-aanbakeigenschappen. De temperatuurindicator ‘Visiotherm’, die is ingebouwd in de handgreep van het deksel, garandeert altijd een perfecte temperatuurcontrole. De braadpan is geschikt voor alle soorten kookplaten.

Een andere zeer geschikte, grote grillpan met deksel is ‘Arondo’. Door de afgeronde, rechthoekige vorm, kan je vlees en groenten perfect in de pan schikken en zo gelijktijdig grillen. De piramidevormige gestructureerde bodem geeft knapperige grillresultaten doordat het bakvocht makkelijk kan wegvloeien uit het vlees. En dat zorgt voor een barbecuegevoel het hele jaar door.

Voor ingrediënten of bereidingen die gestoomd moeten worden, zoals vele groenten, is het ‘EasyQuick’ of ‘stoomdeksel’ een ideale keukentool. Hiermee kan je zachtjes maar wel snel stomen onder de 100 graden. Zo bespaar je tot maar liefst de helft van de tijd en behouden de ingrediënten hun smaak en voedingsstoffen. De ‘EasyQuick’ is zeer flexibel, past op alle kookpotten van 20 cm en 24 cm en verandert deze in een stomer. Een onmisbare keukenhulp voor groenteliefhebbers! Tip: je kan de pan ook gebruiken op de mobiele kookplaat ‘Navigenio’. Zo kan je de gerechten aan tafel klaarmaken en spendeer je meer tijd bij je gasten. Met de automatische functie van de mobiele kookplaat ‘Navigenio’, samen met de geluidscontrole ‘Audiotherm’, gaat gecontroleerd garen bovendien als vanzelf. Terwijl de temperatuur in de kookpot/pan wordt gemeten, communiceren de ‘Audiotherm’ en de ‘Navigenio’ om indien nodig de warmte bij te sturen. Nadat de gaartijd is verstreken, schakelt de ‘Navigenio’ een uur lang over op de warmhoudfunctie bij 60°C. De perfecte gaartijd en temperatuur is dus gegarandeerd!

  • Rijst en stoofpotjes 

Wil je rijst stomen? Probeer dan zeker het ‘Secuquick’ of ‘Snelkookdeksel’. Hiermee bespaar je tot 50% energie en wel 80% kooktijd. Het deksel transformeert elke AMC-kookpot met een diameter van 20 cm tot snelkookpot. Maar er is meer: je kan door het deksel ook ‘gezond fast food’ bereiden. Want alle heerlijke gerechten zijn immers in een mum van tijd klaar. Het deksel werkt via twee verschillende temperatuurschema's: Soft en Turbo. Soft is geschikt voor zachte bereidingen zoals aardappelen in de schil of rijst. Turbo is ideaal voor hartige schotels zoals stoofpotjes. Een snelle hap wordt op die manier een gezond plezier!

Win een prachtige AMC-potten- en pannenset 

Ook overtuigd van deze fantastische potten en pannen? Neem dan deel aan de njam! & AMC wedstrijd en maak kans om een fantastische AMC-potten- & pannenset te winnen met een waarde van maar liefst €1.500! 

Kan je niet wachten en wil je nu al aan de slag met de potten en pannen van AMC dan hebben we goed nieuws voor jou: je kan nu enkele prachtige AMC-sets aankopen met een mooie exclusieve njam-korting! Ontdek hier alle info. Daarnaast biedt AMC alle njam! fans ook nog eens 5% korting. Waar wacht je nog op?!

Beoordeling