Kom naar Fourchette en proef van een unieke culinaire ervaring!

Het regent wederom sterren op de derde editie van het grootste culinair event van ons land. Fourchette pakt uit met nieuwe namen om in de potten te roeren. En dat zijn niet de minsten. Al negen chefs hebben hun aanwezigheid bevestigd, goed voor evenveel Michelinsterren. Op 15, 16 en 17 maart kunnen 1.800 culinaire aficionado’s genieten van sterrenchefs als Michaël Vrijmoed**, Filip Claeys**, David Martin** en Maarten Bouckaert*.

Fourchette is het gastronomisch hoogtepunt van 2019 dat je niet mag missen. Het concept van Fourchette is geniaal in zijn eenvoud. Elf topchefs geven het beste van zichzelf in open keukens, zo kunnen de gasten hen in volle actie bewonderen. Alles samen kunnen per dag 600 bezoekers de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk vijfgangenmenu. Verspreid over drie dagen geeft dat 1.800 culinaire liefhebbers die aan hun trekken komen.

Twee teams van vier chefs verzorgen drie dagen lang een vast menu. Nieuw dit jaar: het vaste vijfgangenmenu wordt vergezeld van een extra kaasbordje, verzorgd door gerenomeerd kaasaffineur Frederic Van Tricht. Elke dag vervoegt ook een nieuwe gastkok de vaste teams voor een extra topgerecht.

Fourchette is de uitgelezen kans om de verschillende smaken van sterrenchefs op één enkele locatie te proeven terwijl je ze live aan het werk ziet.

De volgende chefs hebben alvast hun aanwezigheid op Fourchette bevestigd:

  • De Jonkman** - Filip Claeys
  • L’Epicerie du Cirque Under The Palm Trees -  Dennis Broeckx
  • Benoit Dewitte*  - Benoit Dewitte
  • Joost Arijs - Patisserie en Chocolaterie Joost Arijs
  • Rebelle Martijn Defauw Castor* Maarten Bouckaert
  • Publiek* Olly Ceulenaere
  • Vrijmoed** Michaël Vrijmoed
  • Restaurant La Paix** David Martin

Hoe kan je erbij zijn?

Reserveer je plaatsje via www.fourchettegent.be. Je kan kiezen uit 2 menu’s: smooth grey menu of blue velvet menu. Inbegrepen in het menu: Een glas champagne — een overheerlijk vijfgangenmenu — kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht — Water van S. Pellegrino naar believen — Koffie. Binnen het no-nonsense concept hanteert Fourchette het free seating-principe. Er is plaats genoeg voor iedereen om samen met vrienden of familie te tafelen. 

Daarnaast maak je ook kans om aan te schuiven aan de njam!-friends table! Njam! schenkt 5 duotickets weg voor het Fourchette diner op zaterdag 16 maart om 18u30! Gastchef van de avond is dan njam!-chef Michaël Vrijmoed! Wil jij er graag bij zijn? Doe hier mee met onze wedstrijd!

Meer informatie over dit culinaire event vind je op https://www.fourchettegent.be/