Karolien Olaerts (Karola’s Kitchen) kookt gewoon gezond én goed op njam!

In het gloednieuwe njam!-programma ‘Karola’s Kitchen – gewoon gezond & goed’ deelt voedingsdeskundige Karolien Olaerts haar eetfilosofie met kijkend Vlaanderen en Nederland. In die filosofie staan de groenten centraal, maar Karolien weet als geen ander dat het lichaam op z’n best is met een gevarieerd eetpatroon en ingrediënten uit alle voedselgroepen. Vanaf 13 maart kookt Karolien elke zondag op njam!.

Gewoon gezond én goed. Dat is hoe Karolien Olaerts kookt. En met veel succes, want haar fel gesmaakte blog Karola’s Kitchen groeide in geen tijd uit tot een van de populairste foodblogs van de lage landen. Wat online begon kreeg al snel een vervolg in boekvorm, en nu is Karolien helemaal klaar om ook op televisie iedereen in te pakken met haar heerlijke, gezonde gerechten. De keuken van Karolien staat voor kilo’s groenten, massa’s kruiden en een goeie scheut buikgevoel. De kijker mag zich verwachten aan leuke ontbijtreceptjes, makkelijke meeneemlunches, voedzame snacks en heerlijke hoofdgerechten.

Nadat Karolien Olaerts afstudeerde als master in de Biomedische Wetenschappen met als specialisatie Voedingswetenschappen stond ze tien jaar in het onderwijs. Vanuit haar passie voor koken en kennis uit haar studies startte ze in 2014 de foodblog Karola’s Kitchen. Ze werd al snel opgemerkt door het online magazine Charliemag en werd kort nadien ook gevraagd om te schrijven voor gedrukte magazines en als gastauteur in het boek ‘Lief voor mijn lijf’ van Sabine Peeters. In 2017 nam ze de stap naar het ondernemerschap en werd ze fulltime zaakvoerder van Karola’s Kitchen. In januari 2018 publiceerde ze haar eerste boek ‘Gewoon goed – eet volgens je buikgevoel’ om slechts een jaar later, in 2019, een tweede boek uit te brengen: ‘Karola’s Kitchen – Elke dag gewoon gezond’. Twee boeken met anekdotes en recepten maar vooral tips en tricks voor een gezond eetpatroon. In 2021 bracht ze haar eerste en langverwachte echte receptenboek uit met de passende titel ‘Karola’s Kitchen – Het kookboek’.

In het tv-programma ‘Karola’s Kitchen – gewoon gezond & goed’ deelt Karolien Olaerts haar keukengeheimen en allerbeste tips voor gebalanceerde, overheerlijke gerechten. Ze toont aan dat gewoon gezond én goed eten altijd en overal kan. In de ochtendrush, ’s middags op het werk of ’s avonds tijdens een diner met vrienden: voedzaam én lekker eten kan op elk moment van de dag. De rode draad in de keuken van Karolien wordt gevormd door groenten en fruit, aangevuld met andere, veelal weinig bewerkte - en bij voorkeur plantaardige – producten. In ‘Karola’s Kitchen – gewoon gezond & goed’ op njam! staat Karolien garant voor zes verfrissende afleveringen boordevol inspirerende, voedzame maar vooral lekkere recepten.

Bekijk hier de trailer:


Karola’s Kitchen – gewoon gezond & goed
Nieuw op njam! vanaf 13 maart, elke zondag een nieuwe aflevering om 11u00, 16u00 en 23u00
Ontdek hier de recepten!

Lees ook...