IJsboerke: écht Belgisch roomijs

Wanneer je als kind aan de mouwen van je ouders trok en zeurde om een ijsje, toverden ze waarschijnlijk snel een lekkernij van IJsboerke uit de diepvries. Al meer dan 80 jaar zorgen ze voor overheerlijk Belgisch roomijs: écht plezier van hier.

En als we zeggen écht Belgisch, dan bedoelen we ook echt Belgisch. IJsboerke gebruikt voor hun ijsjes hoofdzakelijk ingrediënten uit ons land. Van chocolade, uiteraard, tot suiker en het allerbelangrijkste: verse Belgische room. Dus kom je tijdens een wandeling oog in oog te staan met een koe, dan zorgt deze hoogstwaarschijnlijk voor jouw smeuïg roomijs! IJsboerke kiest resoluut om samen te werken met boeren van bij ons. Hun missie is dan ook: voor ons en door ons. Je kan er dus op vertrouwen dat ze steeds uitstekende kwaliteit bieden en authentiek blijven. Bovendien worden ook alle ijsjes lokaal geproduceerd. Op die manier is IJsboerke 100% Belgisch en daar mogen we best trots op zijn. 

Over authentiek gesproken, weet jij al hoe IJsboerke ontstond? In 1935 kreeg jonge Tielenaar Staf Janssens een briljant idee. Hij begon met zijn kruiwagen ijs te verkopen van deur tot deur. Iedereen werd al snel dol op zijn heerlijke ijsjes en zo werd de kruiwagen een bakfiets, en de bakfiets enkele camionettes. IJsboerke werd eerst alleen in eigen dorp, maar later ook over heel België een enorm geliefd merk. 

Generaties Belgische kinderen groeiden op met goesting naar de ijsjes van IJsboerke. Een goesting die blijft plakken, een leven lang. Dus haast je naar de diepvries, tover een ijsje van IJsboerke tevoorschijn, en geniet van 100% Belgische magie!

Ook bij njam! zijn we grote fan van IJsboerke. Onze chefs gingen al verschillende keren aan de slag met dit lekkere roomijs. Eens ijskoffie, ijstaart of soesjes met ijs eens proberen? Ontdek de recepten hier! In ons nieuwste programma De Zomerkeuken maakte Jeroen De Pauw gevulde appels op de bbq met Belgian Originals - Jules Destrooper ijs en Roger van Damme ging aan de slag met het vanille ijs en maakte koude sabayon met aardbeien en ijs.