HEART Ibiza

Heart Ibiza

Ibiza is voor velen dé bestemming voor wilde feestjes, veel drank, weinig slaap, en af en toe een streepje zon en/of strand. Het prachtige eiland in de Balearen heeft echter veel meer te bieden dan enkel feestjes, bars en clubs. Exotische stranden, zoutvlaktes, gezellige dorpjes, hotels in alle klassen, de creatiefste bars en verfijnde gastronomie: op Ibiza kan men blijven (ontdekken). De voorbije jaren kreeg het eiland meer en meer een VIP-status en merken we dat ook de topgastronomie mee op de kar springt. Zo kan je er vandaag terecht voor een intiem diner in een voormalige kerk, een Mediterraans diner tussen de rotsen aan het strand, de meer experimentele Spaanse keuken, of zelfs voor het duurste restaurant ter wereld, Sublimotion. In dit futuristische restaurant betaal je zo’n 1.500€ voor een 3-uur durende gastronomische ervaring, waar interactiviteit en sensatie centraal staan. De eetruimte voor 12 personen bestaat uit één groot scherm en tijdens het diner worden de 5 zintuigen geprikkeld door visuele projecties, geuren, smaken en een interactieve show.

De laatste aanwinst op het eiland, en direct ook de meest opvallende, is HEART. Dit concept is het resultaat van de samenwerking tussen Ferran & Albert Adrià, beter bekend als de El Bulli broers, en Cirque du Soleil. Ferran & Albert opende de voorbije jaren reeds verschillende restaurants in Barcelona waaronder het nu al iconische, circusachtige Tickets, en het Nikkei-restaurant Pakta. Met HEART breiden ze hun universum uit en zetten ze voet aan wal in Ibiza.

Heart Ibiza

HEART is gelegen in het exclusieve 5* Gran Hotel in Ibiza stad en opende de deuren op 30 juni 2015. Het is een nooit eerder gezien multi-sensorisch concept waar cultuur, muziek, kunst en gastronomie gecombineerd worden tot een verbazingwekkend amusementspark voor volwassenen. De magie en artistieke creativiteit van Cirque du Soleil zorgen voor het visuele vertier, het gastronomische werk van de Adrià broers (met invloeden van over heel de wereld) voor het culinair spektakel. Avant-garde kunstenaars zoals Takashi Murakami, Miguel Chevalier en Rafael Lozano verzorgen bovendien een permanente tentoonstelling en top-DJ’s en artiesten zoals Sven Väth, George Clinton en Chic maken het plaatje compleet met fantastische muziek. Door de verschillende optredens en wisselende tentoonstellingen is geen enkele avond in HEART hetzelfde.  

HEART Ibiza is onderverdeeld in 3 zones: ‘Terrace’, ‘Supper’, en ‘Club’. Er werken in deze drie zones in totaal maar liefst 80 chefs en ongeveer 330 personeelsleden. In elk deel staat ‘experience’ centraal en vervagen de grenzen tussen gastronomie, kunst en muziek. Overal waar de gasten komen ontdekken ze live bodypaint, choreografen, prachtige kunst, dansers, circusachtige figuren, levende kunstwerken, enzovoort.


Het ‘Terrace’ ligt op de bovenverdieping en is een overdekte street food experience van ongeveer 1500 m². Bij aankomst kopen de gasten jetons waarmee ze bij de verschillende standjes hapjes en mini-gerechtjes kunnen bestellen. De hapjes worden ook rondgedragen op grote schotels waardoor er een aangename dynamiek (en minder wachtrijen) ontstaan. Het Njam!-team proefde er onder meer van fantastische Spaanse ham, Peruviaanse Ceviche, een Thaise salade, uitzonderlijk smakelijke sushi, en misschien wel de beste ribben die we ooit proefden. Voor het ‘Terrace’ geldt een minimumbesteding van 80€.

Heart Ibiza


Supper’ is het meer gastronomische gedeelte van HEART en ligt op de benedenverdieping, vlak naast de club. Gasten kiezen er à la carte gerechten om te delen, die op zeer creatieve manieren op tafel komen. Zo wordt één van de bereidingen geserveerd in een kastje waarbij de verschillende lades openschuiven en allemaal mini-gerechtjes bevatten. De kaart is onderverdeeld in verschillende continenten en ook hier staat de internationale keuken dus duidelijk centraal. Tijdens het diner zijn er verschillende optredens en evolueert de muziek van rustige down-tempo naar snellere ritmes later op de avond. Voor de ‘Supper experience’ geldt een minimumbesteding van 150€.

Heart Ibiza


De ‘Club’ bevindt zich net naast ‘Supper’ en opent reeds als de laatste gasten nog aan tafel zitten. Zo gaat hun ervaring naadloos over van kunstzinnige optredens naar het meer muzikale deel en wordt het tenslotte een intieme en exclusieve discotheek. Er draaiden op een maand tijd al enkele van ’s werelds grootste DJ’s zoals Sven Väth en de Martinez Brothers, en de muziekprogrammatie is ronduit verrassend met acts zoals Nils Frahm, Chic Feat. Nile Rogers en Groove Armada. De ingang van de club kost 50€ maar is gratis voor de bezoekers van ‘Terrace’ en ‘Supper’.

Heart Ibiza

HEART Ibiza is een totaalconcept dat moeilijk is te vatten in woorden. De unieke sfeer, het visuele spektakel, de heerlijke gerechten, de fantastische muziek, … De Adrià-broers & Cirque du Soleil zijn erin geslaagd om verschillende domeinen succesvol te combineren tot een unieke ervaring die niemand onberoerd laat. Weer een extra reden om Ibiza te bezoeken!

Meer informatie over HEART Ibiza kan je vinden op www.heartibiza.com

Lees ook...