Gourmet Fast Food - de top 10 van njam!

De betere Fast Food en Street Food zijn de laatste jaren aan een heuse opmars bezig. De kwalitatieve eetadresjes worden daarbij vaak geklasseerd onder de nieuwe term ‘Gourmet Fast Food’. Ook de culinaire gidsen spelen hierop in en zo wordt dit segment van restaurants bij Gault&Millau ‘POP’ genoemd. De gele gids definieert ‘POP’ als “een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. En dit vaak met de focus op 1 topproduct of bereiding”. En inderdaad, ook wij merken dat we steeds vaker terechtkomen in dat ene hippe adresje waar je kan genieten van de lekkerste burger, de perfecte friet, de smakelijkste spaghetti of het sappigste kipje van het spit – om maar enkele voorbeelden te noemen. De njam!-redactie maakt je graag wegwijs in het snel veranderende aanbod en selecteerde 10 topadresjes voor Gourmet Fast Food.

Ellis Gourmet Burger (verschillende locaties)

Ellis Gourmet Burger was een van de eerste gourmet hamburgerrestaurants. En nog steeds behoren ze tot de top. Een sterk concept, heerlijke burgers, verrassende bijgerechten en een originele drankenkaart: geen wonder dat Ellis zo populair blijft.

Peppe’s (Genk)

Peppe’s won vorige week nog de ‘POP-Award of the Year’ voor Vlaanderen bij Gault&Millau. En dat verbaast ons niet. Een ijzersterk concept, geënt op de Italiaanse keuken, waar gasten kunnen smullen van ontbijt tot diner én al het lekkers ook kunnen aankopen voor thuis. Proficiat njam!-chef Peppe Giacomazza en zijn echtgenote Inez Schevenels!

Nona (Brussel)

Ook hier een prijzenwinnaar bij de POP-Awards van Gault&Millau, maar dan vorig jaar. Nona werd bekroond voor de authentiekste (en volgens velen ook lekkerste) pizza’s van Brussel.

Finjan (Antwerpen)

Ah, Finjan! Al jaren een begrip in ’t Stad. En dat is niet verwonderlijk, want zelfs voor er sprake was van Gourmet Fast Food pakte deze tent uit met de allerbeste pitta’s en specialiteiten uit het Midden-Oosten.

Bavet (verschillende locaties)

Haal dat slabbetje maar boven, want bij Bavet wordt er zo goed als zeker ‘gesmost’. Dat kan ook moeilijk anders met de heerlijkste spaghetti’s van het land.

Bia Mara (verschillende locaties)

Bij Bia Mara kan je dan weer terecht voor een bekende fast food snack uit Engeland: Fish & Chips. In deze restaurants worden ze duurzaam bereid, met aandacht voor topproducten en een uitzonderlijke smaak.

Manhattn’s (verschillende locaties)

Manhattn’s brengt ‘A taste of New York’ naar België. Dat doen ze met heerlijke burgers met rundvlees van Irish Angus en authentieke Belgische frietjes gemaakt van verse lokale aardappelen.

Otomat (verschillende locaties)

Otomat staat voor ‘Heavenly Pizza’. En dat kunnen wij beamen, want wij gaan steeds terug voor meer! De pizzabodems zijn dan ook uniek en gemaakt met Duvel-biergist. Krokant en overheerlijk.

Poule et Poulette (Antwerpen en Gent)

Een heerlijke kip aan het spit mag in deze lijst niet ontbreken. Daarvoor kan je in Antwerpen en Gent terecht bij Poule et Poulette. Dit conceptrestaurant steekt het kippenkraam van vroeger in een modern jasje door ambachtelijke, gezonde en kakelverse Belgische kip te serveren in een hippe sfeer.

Frites Atelier (verschillende locaties)

Afsluiten doen we met onze Belgische trots… geserveerd door een Nederlander. Want hoe men het ook draait of keert, Sergio Herman is er met zijn concept Frites Atelier in geslaagd om frieten op een hedendaagse, creatieve en overheerlijke manier in de markt te zetten. Respect! 

Sven van de njam!-redactie

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren