Gezond koken uit de voorraadkast

Koken vanuit je kot, we doen het allemaal opvallend meer. Naar de winkel gaan mag gelukkig nog, maar toch merk ik dat ik wat meer van tevoren plan. Misschien is het omdat mijn schema wat vaster is (geen late lezingen, geen demo’s, geen optredens,..) dat ik wat meer structuur in mijn planning kan steken, maar duidelijk is alvast wel dat het plannen vlotter gaat dan gewoonlijk. Dit samen met het vermijden van onnodige verplaatsingen zorgt ervoor dat ik ook wat vaker uit de voorraadkast kook. Quinoa, haver, chia en pitten en zaden van Nutridia staan dan ook bijna dagelijks op het menu bij mij. In deze blogpost bundel ik een aantal heerlijke recepten waarbij ik gebruikmaak van de voorraadkast. Bovendien kan je er ook heel snel mee aan de slag.

Gezonde worteltaartjes


In deze gezonde worteltaartjes spelen haver en wortels de hoofdrol. Haver is een perfect graan om altijd in huis te hebben en ook worteltjes kan je in de koelkast best lang bewaren.

Chiapudding met blauwe bessencompote

Deze is misschien wel mijn lievelingsontbijt. Ik hou ervan dat je het al een dag van tevoren klaarmaakt en omdat ik met diepvriesfruit aan de slag ga zijn zowat alle ingrediënten van het heb-ik-altijd-in-huis-type.

Haverkoekjes

Deze “in 1-2-3-klaar koekjes” kwam ik de afgelopen twee weken vaak tegen op sociale media. Het is perfect om met de kids te maken. Ze zijn zo klaar, superlekker en heerlijk vullend. Bovendien bevatten ze maar drie ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk ook op deze moment gewoon in huis hebt.

Oosterse quinoasalade

Met de opkomende zomerse temperaturen is een quinoaslaatje altijd een winner. In dit recept is vooral het sausje van belang. Met de groentjes kan je spelen. Neem groentjes die rauw gegeten kunnen worden en liefst zo knapperig mogelijk.

Quinotto met tomatensaus

En als je dan toch een warm gerechtje wil ’s avonds dan is deze quinotto een goede optie. Ook hier kan je een heleboel restjes in kwijt en de meerderheid van de ingrediënten zal je waarschijnlijk standaard in je kast hebben staan. Alle ingrediënten zijn relatief lang te bewaren en zoals alle Italiaans getinte recepten is ook deze nog lekkerder de dag erop!

XOXO, Steffi 

Lees ook...