Chiapudding met blauwe bessencompote

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
350 ml amandelmelk
3 el pindaboter, ongezoet en ongezouten
1 kl vanille-extract
1 snuifje zout
5 el chiazaadjes
200 gr (diepvries) blauwe bessen
1 sinaasappel, het sap
2 el chiazaadjes
1 el fijngehakte pinda's, ongezouten
1 handje blauwe bessen

Bereiden:

Mix de amandelmelk met de pindaboter, de ahornsiroop, het vanille-extract en een snuifje zout glad in een blender. Voeg vervolgens de chiazaadjes toe en blend opnieuw héél kort (+- 5 seconden). Verdeel het mengsel over verschillende potjes en plaats de chiapudding gedurende enkele uurtjes in de koelkast om op te stijven.

Maak ondertussen de compote. Doe de blauwe bessen in een steelpannetje en verwarm ze op het vuur samen met het sinaasappelsap. Laat een vijftal minuutjes sudderen en prak de bessen vervolgens fijn met een vork. Haal de bessen van het vuur en roer ten slotte twee eetlepels chiazaadjes onder. Laat de compote nu afkoelen.

Serveren:

Haal de chiapudding uit de koelkast. Lepel er de compote van blauwe bessen over en werk af met fijngehakte pinda’s en extra blauwe bessen.

Met dank aan

Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog